Nemzeti Park Túrák

Fjällräven Vándortúra

Hírlevél

Az éjszakát lassan a hajnal váltja fel. A párában úszó erdő felett megjelennek a nap első sugarai. A friss levegő hasít, amikor kidugod a fejed a sátradból, az álmosságod szinte azonnal távozik, a helyét pedig felváltja egy bizsergető érzés, ismét itt lehetsz és rövidesen úton leszel valamelyik csúcs felé.

 

A reggeli teafőzés a sátor előtt kuporogva, felér egy szertartással, ahogy gondolataidat átjárja a körülötted lévő vadon, az óriási sziklák látványa, és terveid cikázva kavarognak a fejedben. Némi készülődés után a reggel már az ösvényen talál, a hátizsák rendesen nyomja a vállad, de ez most a legkevésbé sem izgat. Neked halaszthatatlan dolgod van! Éppen kiszabadulni készülsz a hétköznapok mókuskerekéből, olyan célod van, amilyen keveseknek. A patak zubogó moraja betölti a környezetedet, a kristálytiszta víz rohanva kerülgeti a köveket, amiken átlépkedsz a túlpartra. Egy idő után az út már masszívan emelkedik, a tüdőd és a combizmaid egy kohó izzásával próbálnak szétszakadni, ahogy zihálva érkezel meg egy szirt tetejére. A levegőt harapni lehet, a lélegzeted lelassul és csak bámulod az alattad elterülő tájat. Rövid pihenőd közben feltöltődve vágsz neki a folytatásnak. A fenyvesek lassan elmaradnak és helyüket felváltja a törpefenyők birodalma. Helyenként kisebb hófoltokon lépdelsz át, amikor a szemed sarkából tovaszökkenő zergéket veszel észre. A géped után kapsz, de már késő! - Na! Ezt se fogják otthon elhinni! :-) Sebaj, neked megvolt!

Vidáman és fáradtan érkezel meg a csúcsra, ahol egyszerűen letaglóz a panoráma és a tudat, hogy fent vagy! Most éppen senkivel sem cserélnél a világon! Teljesítetted, de nem azért mert kötelező volt, vagy mert a napi betevőd megkereséséhez kellett! Egyszerűen csak magadért csináltad, és ahogy nézel körbe, érzed, ahogy a stressz béklyója nyomtalanul tűnik el rólad és a helyét a nyugalom veszi át! Magad körül látod a hegyeket és már tervezed is a következőt! Számtalan helyre mehetsz még el, melyik következik? Te döntöd el, a magad ura lehetsz itt!

De mi is ebben a történetben a furcsa? Valami nem stimmel? ... Persze, hogy nem! Mert nem vagy egyedül! A túratársaid, a barátaid, azok az emberek - akik hozzád hasonlóan - a kikapcsolódás ezen formáját érzik magukénak és fontosak számodra, mind ott vannak körülötted, és együtt, egymást segítve küzditek le az akadályokat csúcsról csúcsra, túráról túrára. Nagy „spanok” vagytok, egyetlen alkalmat sem hagynátok ki, hogy ott legyetek a következő csúcstámadáskor, vagy a beülőben lógva valamelyik ferrata dróton hülye vicceket meséljetek egymásnak, esetleg hajnali vadlesen vacogva mozdulatlan figyelemmel válthassátok meg a világot.

Ha magadra ismertél, ez a honlap neked szól! Itt megtalálod a hasonlóan megszállott barátaidat, csatlakozhatsz a csapat által kitalált túrákhoz, vagy te is bedobhatod a közösbe ötleteidet. Oszd meg élményeidet, mutasd meg fotóidat, szervezzük össze a kikapcsolódást saját magunknak!

Keressük azt a videóst, aki elkészíti nekünk a 2017-es Vándortúra 3 perces promó videóját! 

Legyél te a szerencsés, aki megkapja ezt a feladatot, és megjutalmazunk egy...

Fjällräven túracsomaggal amelyet saját magad válogathatsz össze 200.000 Ft értékben!

Na, és hogy mit kell tenned?

1., Küldj nekünk egy bemutatkozó videót...
amely a te korábbi munkád. A témája lehetőleg valamilyen sportesemény, vagy szabadidős tevékenység legyen, de ha nincs ilyen témád, akkor választhatsz mást is. A lényeg, hogy a saját filmed legyen. Az időtartam mindegy. A videót - ha még nem tetted meg - töltsd fel egy videó megosztó oldalra (youtube, videa, indavideo stb...), és a megosztó linkjét küldd el nekünk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, hogy megnézhessük. Határidő május 21!

2., A beérkező videókból kiválasztjuk az 5 legjobbat...
amelyek készítői részt vesznek idén június 1-től 5-ig a Bakonyi Vándortúra előkészítő bejárásán. A Vándortúrát idén utoljára fogjuk megrendezni a Bükkben és az Aggteleki karszton, 2018-ban átköltöztetjük a Bakonyba, ennek útvonalát fogjuk most pünkösdkor bejárni. Az 5 kiválasztott videós feladata lesz, hogy erről a bejárásról készítsen egy bemutató filmet.

3., Az elkészült 5 filmet ismét elbíráljuk,
és akinek a filmje a legjobban sikerül, azt felkérjük az augusztusban megrendezésre kerülő utolsó Bükki Vándortúra promo filmjének elkészítésére. Ellenszolgáltatásként megkapja a fent említett ajándék csomagot, és teljes ellátást a Vándortúra ideje alatt a helyszínen.

 

LÉGY TE A SZERENCSÉS! VÁGJUNK BELE!