Nemzeti Park Túrák

Fjällräven Vándortúra

Hírlevél

Az ország legészakibb nemzeti parkját vesszük célba, és kifundáltunk neked egy olyan programot, amitől leesik majd az állad! Romvár a hegy ormán? Elhagyott szellemfalu? Régi történelmi vadászbirtok az erdő közepén? Magyarország egyik leghíresebb ménese szabadon körülötted? Ha mindez nem lenne vonzó, megfejeljük egy kis föld alatti kalanddal! Végig járhatod velünk a világörökség részévé választott híres Baradla-barlang hosszú túráját. 7km a föld alatt fejlámpával Aggtelektől Jósvafőig! (Nem csúszós-mászós. Normál túraruhában végigjárható).

Az útvonalakat egyénileg, a rajtban kapott térképvázlat segítségével járhatod végig, út közben ellenőrző pontokat kell érinteni. Ha gondod van a tájékozódással, vagy inkább túravezetővel szeretsz kirándulni, az sem probléma, mert akkor szervezünk neked kísérőt.

Utazás és találkozó:

A túra rajtja Szögligeten, a Szalamandra ház előtt lesz február 10-én szombaton reggel 8 és 10 óra között. Mivel nem csillagpontos túra, hanem vándortúra, így érdemes kocsival, telekocsival Miskolcig utazni, és innen busszal tovább menni Szögligetre. A túra végén Jósvafőről busszal lehet majd visszautazni Miskolcra a kocsikhoz. Érdemes 10.-én pénteken délután megérkezni, mert szombat reggel csak egy busz járat van Miskolcról Szögligetre. Szállás lehetőség van a Szalamandra házban, illetve Szögligeten fizetővendég szállásokon. A szombati szállás az Aggteleki turistaszállóban lesz, ennek szállásdíját tartalmazza a regisztrációs díj.

1. napi útvonal:

Szalamandra ház - Szádvár - Derenk romközség - Szelcepuszta - Gergési-lápa - Jósvafő - Vörös-tó - Aggtelek, Baradla turistaszálló
Távolság: 22,6 km Szintemelkedés: 722 m
Útvonal: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=speopeksdlpeejqi

2. napi útvonal:

Félnapos túra a Baradla barlang hosszútúráján. 7km a föld alatt Aggtelektől Jósvafőig. Vezetett túra nemzetiparkos idegenvezetéssel, és bemutatóval

Regisztráció:

A regisztrációs díj tartalmazza a szombat esti szállásdíjat, a Baradla barlang belépőjét, az igazoló füzetet, és a túra egyéb szervezési költségeit.
A túra díja: 11.000 Ft
A jelentkezéshez töltsd ki a regisztrációs lapot, és a benne szereplő leírás szerint utald el az összeget egyesületünk bankszámlájára. A jelentkezés az utalással együtt érvényes.

>>REGISZTRÁCIÓS LAP MEGNYITÁSA<<

Felkészülés, felszerelés:

Javasoljuk, hogy hozz magaddal saját étkészletet, és 2 napi élelmet, valamint ivóvizes palackot mert a túra során az élelmiszer beszerzés nem garantált. Évszaknak megfelelő réteges öltözet, meleg vízzáró bakancs. A barlangi túrához fejlámpa vagy kézi lámpa legalább 4 órányi elemtartalékkal kötelező.