Nemzeti Park Túrák

Fjällräven Vándortúra

Hírlevél

2018. február 10-11.

Az Aggteleki Nemzeti Park egy kevésbé ismert részét járhatod be velünk idén. Módosítottunk a tavalyi útvonalon, és a Bódvaszilastól északra található zsombolyok vidékét járjuk be. Csak hogy említsek egy két nevet a híres Vecsembükki-zsomboly, a Jóbarát-zsomboly és a Meteor-barlang is erre található. Tarts velünk, jó csapat, jó hangulat, izgalmas túrák!

Utazás és találkozó:

A túra rajtja Szögligeten, a Szalamandra ház előtt lesz február 10-én szombaton reggel 8 órakor. Érdemes 9.-én pénteken délután megérkezni, mert szombat reggel csak egy busz járat van Miskolcról Szögligetre. Szállás lehetőség van a Szalamandra házban, illetve Szögligeten fizetővendég szállásokon. Foglalj magadnak szállást időben.

1. napi útvonal:

Alsó-hegyi zsombolyos tanösvény útvonala.
Távolság: 18,76 km Szintemelkedés: 707 m
Útvonal: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=hwxuxpodwpuognvt

Esti program: Pista bácsi tájháza szögligeten
http://szogliget.com/pistabacsi/

2. napi útvonal:

Szalamandra ház - Ménes-patak völgye - Ménes-tó -  Mocsolya-patak völgye - Derenk romközség - Szádvár - Lakatos-forrás - Szalamndra ház

Távolság: 10,67 km Szintemelkedés: 328 m
Útvonal: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=kkpskjuypidqdugm

Szállás javasolt a Szalamandra házban foglalni.

Szombaton este közös vacsorát tervezünk, amibe be lehet szállni, ez önköltségi alapon történik, igény szerint előre bevásárolunk. Egy jó "megáll-benne-a-kanál" ragulevessel készülnénk, ha csatlakozol a közös kajához, jelezd a jelentkezési űrlapon.

Regisztráció:

A regisztrációs díj: 2.000 Ft amely a túra szervezési költségeit fedezi, jelentkezéskor utalással fizetendő. Tudnivalók a jelentkezési űrlapon.
EQUINOX EGYESÜLETI TAGOK RÉSZÉRE INGYENES
A túra egyéb költségeit, szállásdíj, élelmiszer, utazási költség mindenki maga intézi önállóan

>>REGISZTRÁCIÓS LAP MEGNYITÁSA<<

Felkészülés, felszerelés:

Javasoljuk, hogy hozz magaddal saját étkészletet, és 2 napi élelmet, valamint ivóvizes palackot mert a túra során az élelmiszer beszerzés nem garantált. Évszaknak megfelelő réteges öltözet, meleg vízzáró bakancs.Fejlámpa vagy elemlámpa erősen javasolt arra az estre, ha sötétedés után fejeznénk be a túrát.