Nemzeti Park Túrák

Fjällräven Vándortúra

Hírlevél


Ha jő a nyár, hova máshova mennénk mint a Balatonra. Pontosabban a Balaton-felvidékre, hisz a tóban nem lehet kirándulni. Megismerheted velünk a bazaltsípok, a rejtélyes kőtenger és a tanúhegyek vidékét. Geológiai utazást tehetsz a Hegyestű impozáns ormán, és letekinthetsz Csobánc várának omladozó romjairól is, a végén pedig megtudhatod, vajon mi az a látványtár.

Az útvonalakat egyénileg, a rajtban kapott térképvázlat segítségével járhatod végig, út közben ellenőrző pontokat kell érinteni. Ha gondod van a tájékozódással, vagy inkább túravezetővel szeretsz kirándulni, az sem probléma, mert akkor szervezünk neked kísérőt.

Családbarát verzió:

Ha szombat délután érkezel, mert a rövid túrákat szereted, vagy gyerekekkel jönnél, a Mindszetkállai erdei iskolában találhatsz meg minket. Együtt vacsorázunk, melyet bográcsban készítünk el, és reggel együtt velünk útra kelhetsz a Csobánc várához, majd megnézheted a Diszeli látványtárat, melyet az öreg malomépületből alakítottak ki. Tapolcáról utazhatsz haza.

Utazás és találkozó:

A túra rajtja a zánkai vasútállomáson lesz szombat reggel 9 órakor. Ide lehet vonattal, vagy gépjárművel, telekocsival érkezni. Itt lehet leparkolni, vasárnap délután Tapolcáról ide érkezhetsz vissza.

1. napi útvonal:

Zánka - Hegyestű geológiai bemutatóhely - Balatonhenye - Szentbékkálla - Kőtenger - Mindszentkálla
Távolság: 21,2 km Szintemelkedés: 560 m
Útvonal: http://openmaps.eu/rastermap?rid=11368
Útvonal letöltése GPX formátumban

2. napi útvonal:

Vasárnap rövidebb, de nem kevésbé látványos szakasz vár ránk. Ezt a napot is egy kis szintemelkedéssel kezdjük, hogy a Kopasz-hegyről gyönyörködhessünk a Balaton-felvidék egyik legszebb kilátásában. Ezt követően Pethő Piroska borpincéjében teszünk látogatást, ahol vendégül látnak minket egy borkóstolóra. A túrát a Csobánc várából látható panorámával folytatjuk, majd Diszelen fejezzük be. 

Mindszentkálla - Csobánc - Diszel - Tapolca
Távolság: 9,3 km Szintemelkedés: 324 m
Útvonal: http://openmaps.eu/rastermap?rid=11569
Útvonal letöltése GPX formátumban

Regisztráció:

A regisztrációs díj tartalmazza a szombat esti szállásdíjat, a Hegyestű geológiai bemutató belépőjét, szombat este meleg vacsorát, és a túra egyéb szervezési költségeit.
A túra díja: 7.000 Ft
Ha fel vagy iratkozva a hírlevelünkre, akkor jár a 10% kedvezmény, vagyis csak 6300 Ft-ot kell fizetned.
A jelentkezéshez töltsd ki a regisztrációs lapot, és a benne szereplő leírás szerint utald el az összeget egyesületünk bankszámlájára. A jelentkezés az utalással együtt érvényes.

>>REGISZTRÁCIÓS LAP MEGNYITÁSA<<

Felkészülés, felszerelés:

Javasoljuk, hogy hozz magaddal saját étkészletet, és 2 napi élelmet, valamint ivóvizes palackot mert a túra során az élelmiszer beszerzés nem garantált. Réteges öltözet és esőkabát, vízzáró bakancs. Sátor, hálózsák, derékalj, fejlámpa.