Nemzeti Park Túrák

Fjällräven Vándortúra

Hírlevél

2018. november 16-18.

Kissé szakítva a hagyományokkal, idén a Bakonyba szervezzük a Balaton-Felvidéki Nemzeti Parkos túránkat. Hiszen a Bakony is ebbe a nemzeti parkba tartozik. Nem is akármilyen helyszínekre. Bakonyi Gyilkos-tó, Forrasztókői Exótakert, Odvaskői-barlang környéke, Bakonyújvár rablóvárának maradványai, Tönkölösi Likas-kő üreg, na meg a Kertes-kői-szurdok. Ha csak a felét soroltam volna fel, már akkor megéri csatlakozni, és akkor még nem is említettem, hogy szombat este valami bakonyi jellegű közös vacsorát is főzünk. Ugye, hogy már keresed is a jelentkezés gombot?

A túrát túravezetővel járhatod végig, nincs szükség tájékozódási képességekre. Előre megtervezett útvonalon haladunk, mindkét nap.

Családbarát verzió:

Ha szombat délután érkezel, mert a rövid túrákat szereted, vagy gyerekekkel jönnél, Bakonybélben a Gerence turistaházban találhatsz meg minket. Egy közös esti vacsora után, reggel együtt velünk útra kelhetsz a második napi útvonalon, amelyet alább találsz meg.

Utazás és találkozó:

A túra bázisa Bakonybélben a Gerence turistaházban lesz. Ide kell megérkezni november 16-án pénteken este. A szálláshelyet szóban lefoglaltuk 22 főre 2 éjszakára. Ha kevés lenne, tudunk még intézni. Ha nem autóval jössz, jelezd a jelentkezésnél telekocsi igényedet, és Budapestről összeszervezzük. 

1. napi útvonal:

Bakonybél - Witt kilátó - Suttonyi kút - Bakonyi gyilkos tó - Forrasztókői Exótakert - Cserepeskői hotel - Gerence-puszta - Bakonyújvár - Tönkölösi Likas-kő üreg - Bakonybél
Távolság:20,7 km Szintemelkedés: 866 m

Szállás a Gerence turistaházban 4, illetve 6 ágyas szobákban, a szállásdíj személyenként 3300 Ft + 300 Ft Idegenforgalmi adó. 

Útvonal:

2. napi útvonal: 

Bakonybél - Borostyán kúti tó és kálvária - Csúcs-hegy - Kerteskői-szurdok - Somhegypuszta - Bakonybél
Távolság: 12,6 km Szintemelkedés: 357 m
Útvonal: 

Regisztráció:

A regisztrációs díj 2.000 Ft amely a túravezetés és szervezés költsége.

Egyesületi tagoknak a túra ingyenes.
Minden más költség, önköltségi alapon fizetendő a helyszínen.
Várható egyéb költségek: Szállásdíj, Étkezés
A jelentkezéshez töltsd ki a regisztrációs lapot

>>REGISZTRÁCIÓS LAP MEGNYITÁSA<<

Felkészülés, felszerelés:

Javasoljuk, hogy hozz magaddal saját étkészletet, és 2 napi élelmet, valamint ivóvizes palackot mert a túra során az élelmiszer beszerzés nem garantált. Réteges öltözet és esőkabát, vízzáró bakancs. Fejlámpa legyen nálad, hamar sötétedik, előfordulhat, hogy este fejezzük be a túrát.