Nemzeti Park Túrák

Fjällräven Vándortúra

Hírlevél

2017. december 9-10.

 

Akárhogy is nézzük a farkas nem játékszer, és ugyan tartani nem kell tőle, mert jobban fél mint az ember tőle, fontosabb, hogy az élőhelyét védjük, hisz nem rég települt vissza Magyarországra. Ezért azt előre kell tudni, hogy semmiképpen nem bolygatjuk élőhelyüket, egy sima átlagos, ámde igen szép és látványos téli túrára indulunk a Bükkbe, és a farkasokhoz csak annyi közünk lesz, hogy egy természetőr előadást fog nekünk tartani a farkasról a szombat esti szálláshelyen a Rejteki vendégházban. Tarts velünk te is!

Mivel ez a túra az év utolsó túrája, így szombat este a Rejteki házban tartunk egy kis évzáró megemlékezést az évről, lesz egy kis közös kajálás és iszogatás. jókedv és móka.

 

Utazás és találkozó:

Találkozó Felsőtárkányban a tó előtti buszmegállónál december 9-én szombaton reggel 9 órakor. 

Az utazás egyénileg történik, szervezhetünk telekocsikat, vagy Egerből lehet jönni busszal is. Budapestről 6:15-kor indul busz a stadion autóbusz pályaudvarról Egerbe, ahol át lehet szállni a Felsőtárkányi buszra, ami 9:10-kor érkezik meg.

1. napi útvonal:

Felsőtárkány - Macska-Kő (478m) - Bujdosó-Kő (452m) - Vörös-Sár-Hegyese (465m) - Kis-Gyapjú-Orom (485m) - Nagy-Gyapjú-Orom (520m) - Berta-Lyuk-Hegyese (547m) - Imó-Kői karsztforrások és barlangok - Malom-hegyi nyereg - Alsó és Felső kőkapu - Bánya-hegy (785m) - Répáshuta - Pénzpataki víznyelőbarlang - Kajla-Bérci pihenő - Rejteki kutató és vendégház 
Táv: 21,6 km. Szintemelkedés: 940 m
Útvonal és GPX letőltés: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=tczldlmdwsgrmmfy

 

Szállás:

Rejteki kutatóház és vendégház.

 

2. napi útvonal: 

Rejteki-ház - Rejteki kőfülke - Rejtek-patak völgye - Hór-völgye - Üveghuta emlékhelyek - Tebe-rét - Füzér-Kői barlang - Hosszú-völgyi erdészlak - Odvasbükk - Völgyfőház - Ibolyás - Tárkány-orom - Vasbánya-nyereg - Felsőtárkány

Táv: 20,5 km. Szintemelkedés: 410 m
Útvonal és GPX letőltés: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=mdtlafsnbfbllcfh

 

Regisztráció:

A regisztrációs díj 3.000 Ft amely a túravezetés és szervezés költsége.

Egyesületi tagoknak nem kell fizetni a regisztrációs díjat!

A regisztrációs díj és minden más költség, önköltségi alapon fizetendő a helyszínen.
Várható egyéb költségek: Szállásdíj, 2850 Ft/fő/éj, farkasos bemutató és nemzeti parkos túravezetés kb. 1900 ft / fő, valamint a közös vacsora és italok árát majd összedobjuk helyben.
A jelentkezéshez töltsd ki a regisztrációs lapot

>>REGISZTRÁCIÓS LAP MEGNYITÁSA<<

Felkészülés, felszerelés:

Javasoljuk, hogy hozz magaddal saját étkészletet, és 2 napi élelmet, valamint ivóvizes palackot mert a túra során az élelmiszer beszerzés nem garantált. Réteges öltözet és esőkabát, vízzáró bakancs. Fejlámpa nagyon fontos!