Nemzeti Park Túrák

Fjällräven Vándortúra

Hírlevél

2018. július 7-8.


A július immár harmadik éve a Mecseké. Orfűn a Panoráma kempingben sátorozunk, és kis zsákkal fogunk túrázni. Nem mintha nem szeretnénk a klasszikus vándortúrázást, de a várható nyári melegben mégiscsak kellemesebb, ha csak egynapi cucc súlya nyomja a vállainkat. Első nap a legszebb völgyeket járjuk be: a mésztufalépcsőkkel tűzdelt Meleg-mányi-völgyet, a Petnyák-völgyet és a vadregényes Nagy-Mély-völgyet, melyekben több fátyol vízesést is fotózhatunk, és foglalt források hideg vizével frissülhetünk fel. Második nap átgyalogolunk Abaligetre, ahol a barlangot, a tanösvényt és a Denevér múzeumot nézzük meg, majd fürödhetünk és csónakázhatunk az Abaligeti tóban, és persze csoportképet is készítünk vízibicikliiiii felkiáltással :)

Családbarát verzió:

Ha szombat délután érkezel, mert a rövid túrákat szereted, vagy gyerekekkel jönnél, az Orfűi Panoráma kempingben csatlakozhatsz hozzánk. Közös vacsi, és közös sátrazás után vasárnap megnézheted velünk az Abaligeti barlangot, a Denevér tanösvényt és a Denevér múzeumot, majd pancsolhatunk az Abaligeti tóban, csónakázás, vizibicikliiiii

Utazás és találkozó:

A túra rajtja Orfűn a Panoráma kemping bejáratánál lesz 9 órakor. Itt le lehet parkolni, és a túrák végén ide is fogunk visszaérkezni. Érkezhetsz autóval vagy tömegközlekedéssel is, a csapat eleje péntek este érkezik, jöhetsz már péntek este is a kempingbe. Ha nincs autód, de szeretnél jönni, Budapestről megszervezzük a telekocsis lejutást is, ezen igényedet a jelentkezési lapon jelezheted.

1. napi útvonal:

Orfű Panoráma kemping - Orfűi-tó - Malom múzeum - Vízfő barlang - Nagy-Mély völgy - Petnyák-völgy - Ágnes-vízesés - Meleg-mányi-völgy - Meleg-mányi-forrás - Anyák-kútja - Meleg-mányi-forrásbarlang - Büdös-víz-forrás - Büdös-kúti kulcsosház - Orfű - Orfű Panoráma kemping
Távolság: 21,6 km Szintemelkedés: 733 m
Útvonal: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=tpinrlvcefbofhtz
A GPX trekket ugyanitt töltheted le

2. napi útvonal:

Orfű Panoráma kemping - Denevér tanösvény - Abaliget barlang - Denevér múzeum - Abaligeti tó - Orfű Panoráma kemping

Távolság: 10,34 km Szintemelkedés: 262 m
Útvonal: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=exxnczbchvipagrm
A GPX trekket ugyanitt töltheted le

Regisztráció:

Regisztrációs díj: 2.000 Ft
amelyet a jelentkezési lap alján leírtak szerint kell elutalni.
A túra egyesületi tagok számára ingyenes.
Ha jönnél velünk rendszeresen túrázni, és jelentkeznél egyesületi tagnak keresd Nyáry Tamást ezen a címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

>>REGISZTRÁCIÓS LAP MEGNYITÁSA<<

Felkészülés, felszerelés:

Javasoljuk, hogy hozz magaddal saját étkészletet, és 2 napi élelmet, valamint ivóvizes palackot mert a túra során az élelmiszer beszerzés nem garantált. Réteges öltözet és esőkabát, vízzáró bakancs. Sátor, hálózsák, derékalj, fejlámpa.