Nemzeti Park Túrák

Fjällräven Vándortúra

Hírlevél


A július a Mecseké. Viszont kicsit változtattunk. Mert a tavalyi csillagpontos túrához képest, most visszatérünk a klasszikus vándortúrázáshoz, és a túrát Pécsről indítjuk, majd két nap gyaloglás után ugyanide térünk majd vissza. Út közben megcsodálhatjuk a Jakab-hegyi Fölfvárat és a bele épült pálos kolostor romjait, és új útvonalon kalandozunk az Abaligeti kempingig, ahol a szálláshely lesz. A második nap is új útvonalon halad majd, és 14 km megtétele után visszaérkezik majd ugyanarra a pontra, ahol a túra elindult. Tartsatok velünk.

Családbarát verzió:

Ha szombat délután érkezel, mert a rövid túrákat szereted, vagy gyerekekkel jönnél, az Abaligeti kempingben csatlakozhatsz hozzánk. Közös vacsi, és közös sátrazás után vasárnap reggel megnézheted velünk az Abaligeti barlangot, majd tehetsz egy rövid körtúrát az Orfűi-tóhoz és vissza Abaligetre.

Utazás és találkozó:

A túra rajtja az Égervölgy bejáratánál lesz Pécsen, Teca Mama kisvendéglője közelében levő parkolóban. Itt le lehet parkolni, és a túra végén ide is fogunk visszaérkezni.

1. napi útvonal:

Pécs - Égervölgy - Farkas-forrás - Jakab-hegy - Babás szerkövek - Petőcz-puszta - Sás-völgy - Cigányréti-forrás és pihenő - Nyáras-forrás - Szúnyog-forrás - Abaliget kemping
Távolság: 24 km Szintemelkedés: 960 m
Útvonal: http://openmaps.eu/rastermap?rid=17792
Útvonal letöltése GPX formátumban

2. napi útvonal:

Abaliget kemping - Gubacsos kulcsosház - Orfű - Büdös-kúti kulcsosház - Remete-rét, Meki -kő - Szent-kút - Rózsa-forrás - Pécs

Távolság: 14 km Szintemelkedés: 541 m
Útvonal: http://openmaps.eu/rastermap?rid=17794
Útvonal letöltése GPX formátumban

Regisztráció:

A regisztrációs díj tartalmazza a szombat esti szállásdíjat, és vacsorát, amit magunk készítünk el a kempingben, a túra szervezési és bonyolítási költségeit.
A túra díja: 7.000 Ft
Ha fel vagy iratkozva a hírlevelünkre, akkor jár a 10% kedvezmény, vagyis csak 6300 Ft-ot kell fizetned.
A jelentkezéshez töltsd ki a regisztrációs lapot, és a benne szereplő leírás szerint utald el az összeget egyesületünk bankszámlájára. A jelentkezés az utalással együtt érvényes.

>>REGISZTRÁCIÓS LAP MEGNYITÁSA<<

Felkészülés, felszerelés:

Javasoljuk, hogy hozz magaddal saját étkészletet, és 2 napi élelmet, valamint ivóvizes palackot mert a túra során az élelmiszer beszerzés nem garantált. Réteges öltözet és esőkabát, vízzáró bakancs. Sátor, hálózsák, derékalj, fejlámpa.