Nemzeti Park Túrák

Fjällräven Vándortúra

Hírlevél

2018. március 3-4.

A túra a "Nemzeti Park Túrák" pecsétgyüjtő túrasorozatunk egyik állomása.
További információk itt olvashatók.

A Börzsöny déli részét járjuk be, ahol most leginkább a szép kilátás a cél, és közben persze a tavasz első hírnökeivel való találkozás. Kellemes téli hibernálás utáni túra, ha kihagytál pár
hónapot. Ha viszont nagyobb kihívásra vágysz, akkor első nap bejárhatod velünk a Börzsöny nyugati részét is.. Tarts velünk, jó csapat, jó hangulat, izgalmas túrák!

 

Utazás és találkozó:

A túra rajtja Nagymaros-Visegrád vasútállomáson lesz március 3-án szombaton reggel 8:30-kor. Érkezhetsz vonattal, vagy autóval, teleautóval. Kérlek légy pontos, mert innen a 8:52-es zónázóval Szobra vonatozunk. Fontos, hogy a Nagymaros-Visegrád állomásról van szó ahol a komp állomás is van, és nem a sima Nagymaros állomásról, nehogy eltéveszd.

1. napi útvonal:

A Mária-úton felmegyünk Márianosztrára, ahol megnézzük a Magyarok Nagyasszonya Bazilikát és a börtönt, ahol múzeum is található. Tovább megyünk a piros Mária jelzésen a kálváriára fel, aztán a piros jelzésen a Kiengesztelődés hegyén fotózkodunk a szép a kilátással, majd Kóspallagtól délnek tartva a kéken érkezünk Törökmezőre.
Távolság: 18,71 km Szintemelkedés: 494 m
Útvonal: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=wexrsjmbtwvktauo
Letöltés a linkre kattintva a Letöltés gomb megnyomásával gpx formátumban.

Szállás:

Törökmezői Turistaház turistaszállás félpanziós ellátással. Vagyis vacsorát és reggelit kapunk.

2. napi útvonal:

Törökmező - Köves-mező - Júliánusz-kilátó - Szentmihály-hegy - Remete-barlang - Nagymaros-Visegrád VÁ.. Izgalmas terep szépséges kilátással Duna túloldalán fekvő Dömös és felette a Rám szakadék irányába.
Távolság: 14 km Szintemelkedés: 481 m
Útvonal: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=yobovccliyqgbbsk
Letöltés a linkre kattintva a Letöltés gomb megnyomásával gpx formátumban.

Regisztráció:

A regisztrációs díj: 2.000 Ft amely a túra szervezési költségeit fedezi, jelentkezéskor utalással fizetendő. Tudnivalók a jelentkezési űrlapon.
EQUINOX EGYESÜLETI TAGOK RÉSZÉRE INGYENES
Egyéb felmerülő költségek, vonatjegy Szobra, Márianosztra múzeumbelépő, Törökmező szállásdíj helyszínen, önállóan fizetendők.

>>REGISZTRÁCIÓS LAP MEGNYITÁSA<<

Felkészülés, felszerelés:

Javasoljuk, hogy hozz magaddal saját étkészletet, és 2 napi élelmet, valamint ivóvizes palackot mert a túra során az élelmiszer beszerzés nem garantált. Évszaknak megfelelő réteges öltözet, meleg vízzáró bakancs. Fejlámpa vagy elemlámpa erősen javasolt arra az estre, ha sötétedés után fejeznénk be a túrát.