Nemzeti Park Túrák

Fjällräven Vándortúra

Hírlevél


A hiúz nem elég hiú-z? Persze, hiszen esélyünk sem lesz megpillantani márciusban a Börzsönyben amikor Nemzeti Parkos túrasorozatunkban a Duna-Ipoly Nemzeti Parkba érkezünk ismét. Nem az a magamutogatós fajta! Viszont az élőhelyét, a szokásait a Börzsöny élővilágát és erdeit magad is megtapasztalhatod élőben, a hegyeket járva, és virtuálisan a Király-réti Hiúz-ház interaktív kiállítását megtekintve, ahol a kameracsapdák felvételeitől a játékos feladványokon át a padlón látható óriás légifelvétel puzzle kirakósáig csupa izgalomban lehet részed! Ne késlekedj jelentkezni!

Az útvonalakat egyénileg, a rajtban kapott térképvázlat segítségével járhatod végig, út közben ellenőrző pontokat kell érinteni. Ha gondod van a tájékozódással, vagy inkább túravezetővel szeretsz kirándulni, az sem probléma, mert akkor szervezünk neked kísérőt.

Családbarát verzió:

Aki nem szeretné a magas-Börzsönyt és a nagy szinteket végigjárni, az jöhet szombat délután az erdei kisvasúttal is Királyrétre. A két csapat a király réti Hiúz-házban egyesül, ahol esti programként közösen megnézzük a ház interaktív kiállítását. Lesz ott mindenféle érdekes látnivaló, lehet húzni, nyomni, bekapcsolni, kukucskálni, kitalálni, összerakni, szóval csupa olyan dolog, ami gyereknek és felnőttnek egyaránt izgalmas. Este összedobunk egy közös vacsorát és az éjszakát is a Hiúz-házban töltjük emeletes ágyas szobákban.Vasárnap pedig mindenki lesétálhatja a rövid túrát Királyrétről Verőcemarosig.

Utazás és találkozó:

A túra rajtja Diósjenőn, a vasútállomás mellett lesz, szombaton reggel 8 és 10 óra között. Mivel nem csillagpontos túra, hanem vándortúra, így érdemes kocsival, telekocsival a Verőcei vasútállomásig utazni, és innen vonattal érkezni DIósjenőre. A túra befejezése Verőcén lesz a vasútállomás mögötti parkolóban.

1. napi útvonal:

Diósjenő - Cseh-vár - Hárombarát-nyereg - Csóványos - Rakodó - Nagyhideghegy - Magastax - Királyrét
Távolság: 18,2 km Szintemelkedés: 917 m
Útvonal: http://openmaps.eu/rastermap?rid=10302
Útvonal letöltése GPX formátumban

2. napi útvonal:

Király-rét Hiúz-ház - Szokolya, vasutállomás - Verőcemaros vasútállomás
Távolság: 12,5 km Szintemelkedés: 191 m
Útvonal: http://openmaps.eu/rastermap?rid=10303
Útvonal letöltése GPX formátumban

Regisztráció:

A regisztrációs díj tartalmazza a szombat esti szállásdíjat, a Hiúz-ház interaktív kiállítás belépőjét, szombat este meleg vacsorát, és a túra egyéb szervezési költségeit.
A túra díja: 6.000 Ft
Ha fel vagy iratkozva a hírlevelünkre, akkor jár a 10% kedvezmény, vagyis csak 5400 Ft-ot kell fizetned.
Gyermek és dIák kedvezménnyel 4500 Ft.
A jelentkezéshez töltsd ki a regisztrációs lapot, és a benne szereplő leírás szerint utald el az összeget egyesületünk bankszámlájára. A jelentkezés az utalással együtt érvényes.

>>REGISZTRÁCIÓS LAP MEGNYITÁSA<<

Felkészülés, felszerelés:

Javasoljuk, hogy hozz magaddal saját étkészletet, és 2 napi élelmet, valamint ivóvizes palackot mert a túra során az élelmiszer beszerzés nem garantált. Évszaknak megfelelő réteges öltözet, meleg vízzáró bakancs. Fejlámpa, elemlámpa ajánlott, ha szombat este sötétedés után érkeznél Királyrétre. Hálózsák, derékalj nem kell, a szálláson van ágynemű.