Nemzeti Park Túrák

Fjällräven Vándortúra

Hírlevél

2017. november 18-19.

 

BÁRÁNYPIROSÍTÓ! Jól hangzik nem? Kiváncsi vagy hogy mi az? Akkor sajnos el kell jönnöd a túrára! Nem, aki volt tavaly, az sem árulhatja el! :-) Szóval gyere velünk a Kiskunsági Nemzeti Parkba túrázni. Elkalauzolunk a Kolon-tó lápvidékére a Pimpó és a Rekettye tanösvényekre, A Fülöpházi buckavidék déli folytatásában találjuk az Orgoványi rétek nevű nemzeti parki területet. Ez a változatos felépítésű térség a homokbuckák mellett nádasokat, nedves réteket, szikes gyepeket is magába foglal. Homokbuckáinak növényzete átmenetet képez a fülöpházi és a bugaci között. Ha ezt mind bejártad, akkor fény derülhet a Báránypirosítóra is! Akkor jössz? ;-)

Igen igen! Tudok azoknak is meglepetést okozni, akik tavaly eljöttek. Mert ez bizony nem az az útvonal, a túra Orgoványról indul. (A szerk.) :-P

Családbarát verzió:

Ha szombat délután érkezel, mert a rövid túrákat szereted, vagy gyerekekkel jönnél, akkor a Fülöpházi Naprózsa erdei iskolában találsz meg minket. Este főzünk valami közös vacsit, meghallgatjuk a nemzeti park vetítéses bemutatóját, és vasárnap reggel együtt járjuk be a Báránypirosító, és a Garmada tanösvényeket, ahol megcsodálhatod a Kiskunság mozgó homokbuckáit.

Utazás és találkozó:

Találkozó Orgoványban a művelődési ház előtti buszmegállóban délelőtt 10 órakor.

A túrára busszal érdemes érkezni, mert nem körtúra, ide nem tudsz visszajönni a kocsiért, ha csak nem szervezel telekocsi rendszert. Az autót Kecskeméten érdemes letenni az autobusz pályaudvarnál, innen indul a busz Orgoványba, és Kecskemétre tudsz majd visszajutni a túra végén. Ha végig tömegközlekedéssel jössz, akkor is Kecskeméten kell átszállni a Budapesti buszról.

1. napi útvonal:

Orgovány - Orgoványi-rétek - Pimpó tanösvény - Rekettye tanösvény - Ágasegyháza - Naprózsa Erdei iskola. (Fejlámpa legyen mindenkinél. Elképzelhető, hogy sötétben fejezzük be a túrát.)
Táv: 24 km. Szintemelkedés: 125 m

2. napi útvonal: 

Végigsétálunk a Báránypirosító és a Garmada tanösvényeken a mozgó homokbuckákhoz. Össz napi táv kb 8 km. Szint minimális

Regisztráció:

A regisztrációs díj 2.000 Ft amely a túravezetés és szervezés költsége.

A regisztrációs díj és minden más költség, önköltségi alapon fizetendő a helyszínen.
Várható egyéb költségek: Szállásdíj, 2900 Ft/fő/éj + 850 Ft/fő mosatás (ha közben megkapjuk a szervezett természetjárói kedvezményt, akkor csak 2.000 Ft)
A jelentkezéshez töltsd ki a regisztrációs lapot

>>REGISZTRÁCIÓS LAP MEGNYITÁSA<<

Felkészülés, felszerelés:

Javasoljuk, hogy hozz magaddal saját étkészletet, és 2 napi élelmet, valamint ivóvizes palackot mert a túra során az élelmiszer beszerzés nem garantált. Réteges öltözet és esőkabát, vízzáró bakancs. Fejlámpa nagyon fontos!