Nemzeti Park Túrák

Fjällräven Vándortúra

Hírlevél

2018. június 9-10.

 

BÁRÁNYPIROSÍTÓ! Jól hangzik nem? Kiváncsi vagy hogy mi az? Akkor sajnos el kell jönnöd a túrára! Nem, aki volt tavaly, az sem árulhatja el! :-) Szóval gyere velünk a Kiskunsági Nemzeti Parkba túrázni. Elkalauzolunk a Kolon-tó lápvidékére a Pimpó és a Rekettye tanösvényekre, A Fülöpházi buckavidék déli folytatásában találjuk az Orgoványi rétek nevű nemzeti parki területet. Ez a változatos felépítésű térség a homokbuckák mellett nádasokat, nedves réteket, szikes gyepeket is magába foglal. Homokbuckáinak növényzete átmenetet képez a fülöpházi és a bugaci között. Ha ezt mind bejártad, akkor fény derülhet a Báránypirosítóra is! Akkor jössz? ;-)

Igen igen! Tudok azoknak is meglepetést okozni, akik tavaly eljöttek. Mert ez bizony nem az az útvonal, a túra Orgoványról indul. (A szerk.) :-P

 

Utazás és találkozó:

Találkozó Orgoványban a művelődési ház előtti buszmegállóban reggel 9 órakor.

A túrára való érkezést igyekszünk telekocsi rendszerben megoldani, és Orgoványt úgy megközelíteni, hogy senkinek ne okozzon gondot a tömegközlekedés. 

1. napi útvonal:

Orgovány - Orgoványi-rétek - Pimpó tanösvény - Rekettye tanösvény - Ágasegyháza - Naprózsa Erdei iskola.
Táv: 24 km. Szintemelkedés: 125 m

2. napi útvonal: 

Végigsétálunk a Báránypirosító és a Garmada tanösvényeken a mozgó homokbuckákhoz, közben egy szakavatott nemzeti parkos kolléga bemutatj a látnivalókat. Össz napi táv kb 8 km. Szint minimális

Regisztráció:

A regisztrációs díj 2.000 Ft amely a túravezetés és szervezés költsége.

A regisztrációs díj és minden más költség, önköltségi alapon fizetendő a helyszínen.
Várható egyéb költségek: Szállásdíj, 2900 Ft/fő/éj + 850 Ft/fő mosatás, amennyiben igényelsz ágyneműt.
A jelentkezéshez töltsd ki a regisztrációs lapot

>>REGISZTRÁCIÓS LAP MEGNYITÁSA<<

Felkészülés, felszerelés:

Javasoljuk, hogy hozz magaddal saját étkészletet, és 2 napi élelmet, valamint ivóvizes palackot mert a túra során az élelmiszer beszerzés nem garantált. Réteges öltözet és esőkabát, vízzáró bakancs. Fejlámpa nagyon fontos!