Nemzeti Park Túrák

Fjällräven Vándortúra

Hírlevél


Dátum: 2017. Április 8-9.

Áprilisban az Alföld felé vesszük az irányt és meglátogatjuk a Körös-Maros Nemzeti parkot, azon Belül is Dévaványát, ahol már javában zajlik a túzokdürgés, amely a túzokok látványos násztánca. A túra fokozottan védet területeken halad, így most csoportos vezetéssel megyünk végig a kijelölt útvonalon.

 

Utazás és találkozó:

A találkozó Dévaványán lesz, a Réhelyi látogatóközpontban. A túra végén is ide fogunk visszaérkezni, így nem kell cipelni az egész túrára hozott felszerelést, elég egy kis hátizsák amiben a napi élelem és folyadékkészlet elfér. Szállás a látogatóközpont melletti sátorozóhely, igény esetén előzetes foglalásra van lehetőség a turista szálláson is aludni.

1. napi útvonal:

8.00 Indulás a Réhelyi Lkp.-tól a nagy toronyhoz.
8.15-9.15 Túzok dürgés és egy madárfajok megfigyelése a nagy toronynál.
9.15-9.45 Út a kék jelzésen a Túzokvédelmi Állomásra.
9.45- 10.15 A túzokvédelmi munka bemutatása
10.15- től túra a kéken Ecsegfalván keresztül a Hortobágy-Berettyó hídig, ahol a folyó bal parti gátjára tér át a csoport. A gáton dél-nyugati irányban haladva a Templom-zugban lévő "kereszteződésnél" balra letérve érkezik meg a csapat az Ördögsánchoz. Nagyjából 14.15-14.30 között érkezés az Ördögsánchoz.
14.30-15.00 A Hortobágy-Berettyó és az Ördögsánc bemutatása.
15.00 Kisbusszal több fordulóban visszajutás a Réhelyi Látogatóközpontba.
Távolság: 20 km Szintemelkedés: 45 m

2. napi útvonal:

Szakvezetés a Réhelyi tanösvényen délelőtt. Fakultatív programlehetőségként délután meg lehet látogatni Szarvason a Körösvölgyi állatparkot.

Regisztráció:

A regisztrációs díj tartalmazza a szombat esti szállásdíjat, a nemzeti parkos bemutatók költségét, szombat este meleg vacsorát, és a túra egyéb szervezési költségeit.
A túra díja: 7.000 Ft 
Ha fel vagy iratkozva a hírlevelünkre, akkor jár a 10% kedvezmény, vagyis csak 6.300 Ft-ot kell fizetned.

Ha sátrazás helyett inkább a nemzeti park vendégházát válaszod, akkor a túra költsége 10.000 Ft, hírlevél kedvezménnyel 9.000 Ft
A jelentkezéshez töltsd ki a regisztrációs lapot, és a benne szereplő leírás szerint utald el az összeget egyesületünk bankszámlájára. A jelentkezés az utalással együtt érvényes.

>>REGISZTRÁCIÓS LAP MEGNYITÁSA<<

Felkészülés, felszerelés:

Javasoljuk, hogy hozz magaddal saját étkészletet, és 2 napi élelmet, valamint ivóvizes palackot mert a túra során az élelmiszer beszerzés nem garantált. Évszaknak megfelelő réteges öltözet, meleg vízzáró bakancs. Fejlámpa, elemlámpa ajánlott. További felszerelések: Sátor, derékalj, hálózsák és a sátorozáshoz szükséges egyéb felszerelések.