Nemzeti Park Túrák

Fjällräven Vándortúra

Hírlevél

2018. szeptember 8-9.

Az ősz kezdetének egyik legérdekesebb természeti eseménye. Miért nem a leglátványosabb? Azért, mert ezt hallani lehet. A szarvasbőgésről beszélünk. Ki ne szeretné élőben megtapasztalni a bikák "nászénekét"? A gímszarvas párzási időszakát nevezzük szarvasbőgésnek. A szarvasbika jellegzetes hangja a tehenek terelgetését szolgálja, és jelzés a többi bikának arról, hogy ki a hárem ura. Ezt a felejthetetlen élményt élheted át most velünk közvetlen közelről az Őrségi Nemzeti Parkban. Persze lesznek látványosságok is! Tarts velünk!  

A túrát túravezetővel járhatod végig, nincs szükség tájékozódási képességekre. Előre megtervezett útvonalon haladunk, mindkét nap. Szállás sátortáborban, vagy bárki intézhet magának szállást Felsőszölnökön. Szállásfoglaláshoz tudok segítséget nyújtani a pontos helyszín végett. Egyeztessünk.

Családbarát verzió:

Ha szombat délután érkezel, mert a rövid túrákat szereted, vagy gyerekekkel jönnél, Felsőszölnökön a Júlianna panzió kertjében találhatsz meg minket. Egy közös esti szalonnasütés vagy egyéb vega estebéd után, reggel együtt velünk útra kelhetsz a második napi útvonalon, amelyet alább találsz meg.

Utazás és találkozó:

A túra rajtja a Szakonyfaluban lesz szombat reggel 9:00 órakor. Tömegközlekedéssel megközelíthető Szentgotthárdról, Szombathelyről és Sopronból. Mivel a túra az ország távoli szegletébe esik és a tömegközlekedés Budapestről hosszú és bonyolult, így az autóval történő utazást javasoljuk. Ha nincs autód, jelezd, és megszervezzük a telekocsi rendszert. Tervezzük, hogy pénteken délután utaznánk, és valahol megalszunk Szakonyfaluban. Ez még tervezés alatt.

1. napi útvonal:

Szakonyfalu - Alsószölnöki-kilátó - Alsószölnök - Vasfüggöny túraút - Hármashatár - Felsőszölnök
Távolság: 19,4 km Szintemelkedés: 447 m

Az éjszakát a Felsőszölnöki Júlianna panzió kertjében töltjük sátrakban. Vizesblokk, zuhanyzási lehetőség van. Aki nem szertne sátrazni, foglalhat magának szállást a panzióban. A tervek szerint közös szalonnasütős vacsora lesz, az árát összedobjuk a helyszinen. Sátordíj 1500 Ft / fő. Szállásdíj a panzióban 3400 és 4200 Ft között mozog. Ha a panzióban alszol, neked kell foglalni. Ha foglalsz, jelezd a házigazdának, hogy a mi túránkra jössz. http://www.panziojulianna.com/starthu.htm


Útvonal:

2. napi útvonal: 

Felsőszölnök - Szakonyfalvi-patak völgye - Legnyugatibb pont jeloszlop - Szakonyfalva
Távolság: 10 km Szintemelkedés: 176 m
Útvonal: 

Regisztráció:

A regisztrációs díj 2.000 Ft amely a túravezetés és szervezés költsége.

Egyesületi tagoknak a túra ingyenes.
Minden más költség, önköltségi alapon fizetendő a helyszínen.
Várható egyéb költségek: Szállásdíj, Étkezés
A jelentkezéshez töltsd ki a regisztrációs lapot

>>REGISZTRÁCIÓS LAP MEGNYITÁSA<<

Felkészülés, felszerelés:

Javasoljuk, hogy hozz magaddal saját étkészletet, és 2 napi élelmet, valamint ivóvizes palackot mert a túra során az élelmiszer beszerzés nem garantált. Réteges öltözet és esőkabát, vízzáró bakancs. Sátor, hálózsák, derékalj, fejlámpa.