Nemzeti Park Túrák

Fjällräven Vándortúra

Hírlevél

2017. szeptember 9-10.

Az ősz kezdetének egyik legérdekesebb természeti eseménye. Miért nem a leglátványosabb? Azért, mert ezt hallani lehet. A szarvasbőgésről beszélünk. Ki ne szeretné élőben megtapasztalni a bikák "nászénekét"? A gímszarvas párzási időszakát nevezzük szarvasbőgésnek. A szarvasbika jellegzetes hangja a tehenek terelgetését szolgálja, és jelzés a többi bikának arról, hogy ki a hárem ura. Ezt a felejthetetlen élményt élheted át most velünk közvetlen közelről az Őrségi Nemzeti Parkban.  

A túrát túravezetővel járhatod végig, nincs szükség tájékozódási képességekre. Előre megtervezett útvonalon haladunk, mindkét nap. Szállás sátortáborban, vagy bárki intézhet magának szállást Őriszentpéteren. Szállásfoglaláshoz tudok segítséget nyújtani a pontos helyszín végett. Egyeztessünk.

Családbarát verzió:

Ha szombat délután érkezel, mert a rövid túrákat szereted, vagy gyerekekkel jönnél, Őriszentpéteren a Keserüszeri Vendégház sátorozóhelyén találhatsz meg minket. Együtt vacsorázunk, melyet bográcsban készítünk el, és reggel együtt velünk útra kelhetsz a második napi útvonalon, amelyet alább találsz meg.

Utazás és találkozó:

A túra rajtja a Szentgotthárdi vasútállomáson lesz szombat reggel 9:45 órakor. A reggel 6:10-es Budapesti vonathoz igazítottuk az időpontot, amely 9:30-kor érkezik Szentgotthárdra. Aki kocsival, vagy telekocsival érkezik, az Körmenden parkoljon le a vasútállomásnál, és szintén ezzel a vonattal jöjjön át Szentgotthárdra, mert a túra végén Körmendre tudunk majd visszabuszozni. Körmenden 9:28-kor lehet felszállni erre a vonatra.

1. napi útvonal:

Szentgotthárd - Hársas-tó - Farkasfa - Kondorfa - Szalafő - Őriszentpéter, Keserüszer
Távolság: 25 km Szintemelkedés: 477 m

Az éjszakát a Keserüszeri Vendégház sátortáborában töltjük. A tervek szerint közös bográcsozós vacsora lesz, az árát összedobjuk a helyszinen.
Útvonal: http://openmaps.eu/rastermap?rid=13138
Útvonal letöltése GPX formátumban

2. napi útvonal: 

Keserüszer - Külső-szer - Szalafő, Pityerszer - Szalafő, Alsószer
Nemzeti parkos bemutató: Szalafő, Pityerszeri skanzen
Távolság: 11 km Szintemelkedés: 149 m
Útvonal: http://openmaps.eu/rastermap?rid=13153
Útvonal letöltése GPX formátumban

Regisztráció:

A regisztrációs díj 2.000 Ft amely a túravezetés és szervezés költsége.

A regisztrációs díj és minden más költség, önköltségi alapon fizetendő a helyszinen.
Várható egyéb költségek: Szállásdíj, Pityerszeri skanzen belépő, Étkezés
A jelentkezéshez töltsd ki a regisztrációs lapot

>>REGISZTRÁCIÓS LAP MEGNYITÁSA<<

Felkészülés, felszerelés:

Javasoljuk, hogy hozz magaddal saját étkészletet, és 2 napi élelmet, valamint ivóvizes palackot mert a túra során az élelmiszer beszerzés nem garantált. Réteges öltözet és esőkabát, vízzáró bakancs. Sátor, hálózsák, derékalj, fejlámpa.