Nemzeti Park Túrák

Fjällräven Vándortúra

A Fjallraven Vándortúra egy olyan élménytúra, amivel a vándortúrázás hagyományait szeretnénk újjáéleszteni Magyarországon. Több napra, több éjszakára belevetni magunkat a természetbe, sátorozni olyan meghatározó élmény, ami nemcsak testi, lelki, de szellemi megújulást is hozhat. Nem beszélve arról, hogy ez egy óriási buli és folyamatos sport is a legjobb edzőteremben, a természetben! 

A Fjallraven Vándortúrán 5 napon keresztül, naponta meghatározott távokat teszünk meg. A túra két fontos alapszabálya, hogy mindenki maga viszi a felszerelését és sátorban alszik. A szálláshelyek kempingek, vagy sátrazásra kijelölt helyek lesznek. 

Nem a gyorsaság a legfontosabb, hanem az, hogy jókedvvel, biztonságosan és élményekkel gazdagodva járjuk végig régi és új barátainkkal a Vándortúra 113 kilométeres útvonalát.  

A Fjällräven Vándortúra időpontja:
2017. július 31.-augusztus 4.

Figyelem! Ha március 1-ig regisztrálsz és befizeted  a regisztrációs díjat,
25% early bird kedvezménnyel vehetsz részt a túrán!

A Fjällräven Vándortúra útvonala:
1. nap - 07.31.: RAJT: Aggtelek - Gömörszőlős
Távolság: 22 km Szint: 200m

2. nap - 08.01.: Gömörszőlős – Uppony
Távolság: 25,5 km Szint: 604 m

3. nap - 08.02.: Uppony – Szentlélek
Távolság: 21,3 km Szint: 1026 m

4. nap - 08.03.: Szentlélek – Bükkszentkereszt
Távolság: 19,7 km Szint: 869 m

5. nap - 08.04.: Bükkszentkereszt - CÉL: Felsőtárkány
Távolság: 25 km Szint: 738 m

Az öt túranap alatt tíz ellenőrző pontot kell érintenünk, ebből öt a napi szakasz végén, a szálláshelyeken lesz, ahol szükség esetén egészségügyi szolgáltatások is igénybe vehetők. Mindenki, aki áthalad a Fjallraven Vándortúra célvonalán, legyen gyors vagy lassú, öreg vagy fiatal, egy különleges élménnyel lesz gazdagabb. A Vándortúra céljában, Felsőtárkányban egy közös bulin, koncerttel fogjuk megünnepelni a táv teljesítőit. A családtagok, barátok, kísérők pedig a célban kialakított táborban várhatják a fáradt vándorokat. Ha velünk tartasz, hazánk meseszép, védett tájait járhatod be egy természetért rajongó, lelkes és motivált szervezőcsapat, az Equinox Trekking Club segítségével. Itt az idő hogy regisztrálj az élményekben gazdag Vándortúrára!

Az összes tudnivalót elolvashatod itt: http://petersan.info/hikerfiles/event_site/

Ha már tudsz mindent, és regisztrálni szeretnél, azt itt teheted meg: http://trekk.hu/index.php/vandortura-regisztracio