Elindult a Pilisi Vándorlás!
Május első napján kissé szeles, hűvös időben 30-an találkoztunk a Dorogi Vasútállomáson, hogy megkezdjük 154km-es vándorlásunkat a Pilis és a Visegrádi-hegység nevezetes pontjain keresztül Esztergomba.
2019. május 5. 23:47 | CÍMKÉK: #

A kedvezményes igazoló füzetek biztosításában a túramozgalom kiírója, a Piliscsabai Természtjáró Egyesület volt a segítségünkre, amelynek elnöke, Bohner Zoltán a rajtban is megtisztelt minket jelenlétével, átadott a túrázóknak pár ajándék „Pilisi Kilátások” igazol füzetet és sok sikert kívánt a teljesítéshez.


Galériához klikk a képre!

Az első pár kilométeren bevezetésképpen Dorog utcáin sétáltunk kifelé a városból, majd rátérve az Országos Kék nyomvonalára Kesztölcig szinte meg sem álltunk. Na jó, épp csak megcsodáltunk – még lentről – a Kétágú- valamint a Fekete-hegyet. Oda fel???!!!

Kesztölcön pecsételés és szerelvény igazítás után megkezdtük mai hosszas emelkedésünket. A település határában lévő Pálos Füvészkert, na és az egyre inkább kitáruló panoráma lehetőséget adott egy kis fényképezésre és szusszanásra is felfelé.

A Kétágú-hegyen már erősen sütött a nap, a szirteken pihentük ki az emelkedést, s készítettük el az első csoportképet a csodás panoráma mellett.


Innen könnyed sétával értük el a Sasfészket, ahol az ebédszünet mellett egy csoportképre és némi hintázásra is volt idő, valamint fény derült a Postás út nevének eredetére is.


A következő igazoló hely a Pilis-nyeregben várt minket a Világháborús emlékmű mellett, majd innen már csak 5km volt hátra a Piliscsévi Pincefaluig. Előtte még betértünk a Legény- és Leány-barlangokhoz, amelyek az ország harmadik legnagyobb barlangrendszerének a részei.


A Pincefaluban régebbi és újabb pincék sora ejtett minket ámulatba, nem is beszélve a völgyből látható körpanorámára. A pecsét mellől még vetettünk egy pillantást a május 26-ai túra csúcspontjára, a piliscsabai Nagy-Kopaszra és a rajta lévő Dévényi Antal kilátóra, majd a falun keresztül mindenki elballagott a vasútállomásig.


Az első etapot sikeresen teljesítettük, a 10% veszteséget sem sikerült hozni, de ez lehet, hogy csak a lazac színű pólónak volt köszönhető!


Találkozunk a következő Vándorláson, május 26-án!

Cseke Ancs

Túrakereső



Hírlevél

Ha szeretnél minél hamarabb értesülni
túráinkról, iratkozz fel hírlevelünkre!




KÖVETKEZIK
Tradicionális Equinox-Sabar húsvét
2024. 03. 29.   16 km
Medvehagyma és túra a Bakonyban
2024. 04. 20.   40 km
Mecsek
2024. 05. 11.   1 km

 

   myPOS - elfogadott kártyák

Kövess minket közösségi oldalainkon is:
Facebook   |   Instagram

© 2024 Equinox Trekking Club Egyesület
2091 Etyek, Sánc utca 7.
https://trekk.hu | equinox.tce [kukac] gmail | +36 30 647 9661

Igazán öröm, hogy érdeklődsz
a programjaink iránt.
Iratkozz fel hírlevelünkre és az
elsők között értesülhetsz róluk!