Pilisi Vándorlás 2. és 3.,
2019.05.26., a második Pilisi Vándorlás napja, amikor is 39-en gyűltünk össze Piliscsév központjában egy meleg nyári vasárnapon. A táv nem ígérkezett soknak, alig több, mint 10km, azonban szombaton köszöntött be az első igazi meleg, így számítottunk izzasztó pillanatokra.
2019. június 11. 19:52 | CÍMKÉK: #pilis #vándorlás #piliscsév #dzsenga #kilátó

Kicsit megcsúsztam a PV 2. beszámolójával, s mivel már a 3. túrát is legyalogoltuk, összevontam a beszámolót. Íme!

A piliscsévi Pincesor mellett elsétálva az első pecsételés közben megnéztünk az úgynevezett Jenga-kilátót a messzi távolban, a piliscsabai Nagy-Kopasz tetején, amely mai túránk csúcspontja lesz. Tényleg, oda fel??? Tényleg! Na de először is körbesétáltuk a falu felett elterülő mezőt és kis kitérővel megpihentünk a Studenka-forrásnál, ami a helyiek kedvelt pontja. Innen kezdtük meg az emelkedésünket a tetőre, ami ugyan nem volt túl meredek, de legalább hosszú volt.


Galériához klikk a képre!

Ebédtájt értünk fel a 447m magas csúcsra. A Dévényi Antal kilátóból nagyon szépen végig lehetett követni az eddigi útvonalunkat, s ugyan 30km nem is tűnik soknak, de amikor az ember végig követi a szemével, elámul, hogy milyen messziről is indultunk. Természetesen itt elkészült a csoportkép is, valamint egy régi kedves ismerősnek hála most madártávlatból, egy drón segítségével is készítettünk pár fotót!
Ebéd és pihenés után már csak le kellett sétálnunk Piliscsabára és begyűjteni a mai utolsó pecsétet is. Út közben egy elvarázsolt kis kuckóra(?) bukkantunk, melynek története sajnos homályba vész...

2019.06.08-án, vélhetően az ünnepi hétvége miatt jóval családiasabb körben, 14 fővel vágtunk neki az eddigi leghosszabb távnak Klotildliget vasútállomástól.

Egy bemelegítő emelkedő után nagyon kellemes erdőben, szintben sétáltunk, s mivel rajtunk kívül senki nem volt kint, élveztük a madárcsicsergést. Pilisszántóhoz közeledbe megpillantottuk a Pilis tömbjét, amelyet ma még megnézünk közelről is. A Pilis tető a Dunántúli-középhegység legmagasabb pontja és magasabban fekszik, mint a Visegrádi-hegység legmagasabb pontja, Dobogókő.


Galériához klikk a képre!

A mai első pecsét a Mészégetők-kútján várt minket Pilisszántó felett, de előbb még tettünk egy kis kitérőt a Boldogasszony Kápolnához. A különleges formájú építményt közelről sajnos nem tudtuk megnézni, mivel Pünkösd szombati misét tartottak, szép számú hívő részvételével.
Pecsételés után a Trézsi-forrás hűvösében regenerálódtunk, töltöttük fel vízkészletünket és készültünk fel az előttünk álló emelkedőre. Mivel egy szép szerpentinen haladt az utunk, szinte meg sem éreztük a 400m szintemelkedést. A sok helyen előbukkanó, páratlan panoráma is sokat segített ezen.

A Boldog Özséb kilátó tövében tartottuk a mai nagypihenőt, némi kalória utánpótlással, kilátás nézéssel, csoportképpel, pecsételéssel és a régi légvédelmi rakétabázis közelenni megismerésével.
Innen már csak lefelé vezetett utunk, de még várt ránk 8km Pilisszentkeresztig. Megkerültük a hegygerincet, majd a Vaskau-völgy tette fel a pontot a mai túra i-jére. 
Három hét múlva folytatjuk, majd után irány a strand és a nyári szünet!

Cseke Ancs

Túrakereső



Hírlevél

Ha szeretnél minél hamarabb értesülni
túráinkról, iratkozz fel hírlevelünkre!




KÖVETKEZIK
Mecsek
2024. 05. 11.   1 km
Kis-Fátra
2024. 06. 06.   1 km
Hohe wand és Myrafälle
2024. 07. 13.   1 km

 

   myPOS - elfogadott kártyák

Kövess minket közösségi oldalainkon is:
Facebook   |   Instagram

© 2024 Equinox Trekking Club Egyesület
2091 Etyek, Sánc utca 7.
https://trekk.hu | equinox.tce [kukac] gmail | +36 30 647 9661

Igazán öröm, hogy érdeklődsz
a programjaink iránt.
Iratkozz fel hírlevelünkre és az
elsők között értesülhetsz róluk!