Kilátás orgia a negyedik Pilisi Vándorláson
Az a tizenegy fő, aki a ma a strand helyett az Equinox túráját választotta, szinte folyamatos perspektíva váltás mellett élvezhette a remek kilátásokat a Pilis magaslatairól.
2019. július 8. 12:22 | CÍMKÉK: #

A pilisszentkereszti találkozót rögtön egy pecsételéssel és kávéval indítottuk, majd előkerültek a naptejek, szúnyog- és kullancsriasztók is, így viszonylag későn, már majdnem 10 órakor indultunk neki a mai távnak.

A Dera-patak szurdokvölgyének elejét épphogy érintve neki veselkedtünk a mai első emelkedőnek. Az előző napok enyhén csapadékos időjárása kedvezett a gombák növekedésének, így a batyuba egyre-másra kerültek be a finomságok.


Galériához klikk a képre!

Oda sem figyeltünk, és már a Som-hegyen, majd a Hosszú-hegyen pecsételtünk. Utóbbi dobozába egy pele szundikált amikor odaértünk, mindenki nagy örömére. Az elős igazi kilátás itt fogadott minket, meg is pihentünk hát egy picit.

Együtt megnéztük a kövezkező célpontot, a Nagy-Kevélyt – na neeeee, oda???? Magas és messze is van! -, s emiatt további kalória pótlásra és pihenésre szavazott a társaság.
A következő pár kilóméter szinte robot üzemmódban telt, lejtőn vagy éppen szintben közelítettük a Kevélyeket legalább egy órán keresztül. A folyadék pótlásról a csobánkai temetőben gondoskodtunk, és a következő mászás előtt a csokik is előkerültek a zsákból.
Az emelkedést szerencsére kellemes, árnyas erdőben kezdtük meg, majd egyre meredekebben és meredekebben érkeztünk meg a Kevély-nyeregbe, ahol a pecsételés mellett az ebédünket is elköltöttük.

A vállalkozó kedvűek lesétáltak a Kevély-hegyi kőfülkéhez, megnéztük a barlang száját s a tetejéről megint csodás kilátásban volt részünk.
És ez még csak a kezdet volt, hiszen a Nagy-Kevély csúcsa előtt lévő pecséttől visszanézhettünk a mai útvonalunkra, láttuk az Egri Vár másolátát, majd a csúcson a lábunk előtt hevert a Luppa-tó és Budapest, de felfedezhettük a Mátra vonulatait is.


A Kevély-nyerget ismét érintve lefelé indultunk, hogy megnézzzük, a Mackó-barlangban valaki alszik-e még téli álmot. Medvével nem találkoztunk, de a vállalkozó kedvűek felnézhettek egy eldugott kis terembe.
Innen már csak két púpocska, és majdnem vége a napnak.... A két púpocska azonban már nem annyira tetszett a lábaknak, de végül felértünk az Oszoly-csúcsra is, ahol megint azt a borzasztó panorámát kellett nézni....


A nap utolsó mozzanataként lesétáltunk Pomázra, de előtt begyűjtöttük az ottani pecsétet az Árpád-szobornál. Ja és el ne felejtsem a panorámát ismét: Kis- és Nagy-Csikóvár, Dobogókő, tehát már a Visegrádi-hegység púpjait néztük. A nap végére 25 km-t és 750m szintemelkedést gyűjtöttünk.


Közben nagy öröm számomra, hogy akik elkezdték a Vándorlást, igazán komolyan gondolják a teljesítést. A 3. és a 4. túráról lemaradtak közül többen már önszorgalomból pótolták is a hiányzó szakaszt!


Most a Pilisi Vándorlás nyári szünetre vonul, de szeptembertől folytatjuk.

Ancs

Túrakereső



Hírlevél

Ha szeretnél minél hamarabb értesülni
túráinkról, iratkozz fel hírlevelünkre!




KÖVETKEZIK
Mecsek
2024. 05. 11.   1 km
Kis-Fátra
2024. 06. 06.   1 km
Hohe wand és Myrafälle
2024. 07. 13.   1 km

 

   myPOS - elfogadott kártyák

Kövess minket közösségi oldalainkon is:
Facebook   |   Instagram

© 2024 Equinox Trekking Club Egyesület
2091 Etyek, Sánc utca 7.
https://trekk.hu | equinox.tce [kukac] gmail | +36 30 647 9661

Igazán öröm, hogy érdeklődsz
a programjaink iránt.
Iratkozz fel hírlevelünkre és az
elsők között értesülhetsz róluk!