Ilyen volt a Hogy dönt a medve? túránk
A medve döntésképtelen volt. Félóránként váltakozott a borús és a napsütéses idő, de ez a napsütés inkább tavasz illatú volt, mint fagyos, ebből nehéz lenne azt állítani, hogy hosszú lesz még a tél. Átéltük és átéreztük az időjósok helyzetét, így mi is csak azt tudjuk előre jelezni, hogy vagy hosszan tart még a tél vagy hamarosan vége lesz.
2020. február 10. 19:19 | CÍMKÉK: #Mackó-barlang #Kevélyek #Róka-hegy #Oszoly


Galériához klikk a képre!

Vidám és pontos csapat gyűlt össze a Csillaghegyi HÉV állomás kiskocsmája előtt. Elgyalogoltunk a tájvédelmi körzet bejaratáig, itt tartottuk a rövid bemutatkozást és a túra ismertetését. Innen pár lépés és már fenn is voltunk a Róka-hegyi kőbánya első szintjén.

A tiszta és szeles időben kiváló kilátásunk volt, messzire elláttunk minden irányba. Épp emiatt az első pihenőt igen rövidre fogtuk, hiszen a szélben ácsorogni egyáltalán nem kellemes.

Az Ezüst-Kevélyen a lombtalan fák között látni lehetett, hogy már mennyire magasan járunk Pilisborosjenő felett. A Nagy-Kevély nyergében sem töltöttük ki a tervezett ebédszünetet, pedig a nap egészen melegen sütött.

A Kis-Kevélyről jelzetlen úton értük el a Mackó-barlangot, valószínűleg ez az útszakasz marad a legemlékezetesebb momentum a túrából. Ereszkedtünk-csúsztunk-kapaszkodtunk  a sáros ösvényen, alatta és felette, fától-fáig, és megtöltöttük a hegyoldalt hangos sikongatásokkal. De úgy tűnt, hogy a hangulatnak nem ártott, sőt mindenki büszkén mutogatta földes ruhadaraabjait.

Az Oszoly-csúcson ismét megcsodáltuk a körpanorámát és a Kevélyek tevepúpszerű gerincét, láttuk a Róka-hegyet is, ahonnan indultunk. És a cél is elég távolinak tűnt.

Pomáz felett az Árpád-kilátónál még utoljára újra körbenéztünk és meglepetésünkre a távolban a Mátra gerincét fedeztük fel.

Innen már a Maroni cukrászda kínálata és az otthon melege lebegett a szemünk előtt, gyorsan értünk le a Pomázi HÉV állomásra, a túra végpontjához. 

Asztalos Edit

Kommentek

TúrakeresőHírlevél

Ha szeretnél minél hamarabb értesülni
túráinkról, iratkozz fel hírlevelünkre!
KÖVETKEZIK
Szentjános rajzás leső túra
2021. 06. 19.   10 km

 

   PayPal - elfogadott kártyák

Kövess minket közösségi oldalainkon is:
Facebook   |   Instagram

© 2021 Equinox Trekking Club Egyesület
2091 Etyek, Sánc utca 7.
https://trekk.hu | equinox.tce [kukac] gmail | +36 30 647 9661

Igazán öröm, hogy érdeklődsz
a programjaink iránt.
Iratkozz fel hírlevelünkre és az
elsők között értesülhetsz róluk!