Nemzeti Park Túrák: Aggteleki Nemzeti Park
Követ kövön hagytunk, csak megmásztuk őket sorban: Sólyom-bérc - Kerek-kő - Málnás-völgyi-kő - Sólyom-kő - Szaru-kő. 21 jó arc, két nap, 33 km és 800 méter szint.
2019. február 11. 13:57 | CÍMKÉK: #Zemplén #NemzetiParkTúrák #EquinoxTrekkingClub #Kishuta #Kőkapu

Zemplén is az Aggteleki Nemzeti Parkhoz tartozik, és miután háromszor már Aggtelek környékén túráztunk, ahol bejártunk mindent, amit egy egyesületi túra szintjén föld felett és föld alatt lehet, idén már nem halogathattuk tovább, hogy a Zemplént válasszuk. 280 km Budapesttől, és hát eddig úgy gondoltuk, hogy egy hétvégére ez nem optimális távolság. Na de idén átléptük ezt a hiedelmünket, és nem bántuk meg.


Galériához klikk a képre!

A Zemplén a legérintetlenebb hegység Magyarországon. Északi részén, a Kemence-patak kétoldalán hosszasan lehet erdei jelzett és jelzetlen utakon járni úgy, hogy sehol egy település, a fakitermeléseken kívül szinte semmi más emberi nyom sincs. Kifejezett ösvényeket sem találtunk, a jelzések erdészeti utakon vezetnek, innen lehet gyönyörködni a hatalmas magas erdőkben. Ennek megfelelően a túrák nem is voltak annyira fárasztóak. Ami nekünk most kihívást okozott, az a jég volt. A néhol megolvadt, máshol visszafagyott foltokon folyamatosan ébernek kellett lenni. Túrabot és csúszásgátló a bakancson jó segítség ilyenkor, de a beharangozott tavaszias idő miatt ezt sokunk nem vette komolyan.

A „Kövek”-hez sem vezetnek kitaposott ösvények, csakúgy véletlenül nem lehet odatévedni egy-egy szép kilátáshoz. Viszont túravezetőnk, Ancs szenvedélyes geocacher, így ő sziklától szikláig tervezte meg az utat, és így egészen más arcát is láthattuk a Zemplénnek. A változatosan csipkés sziklákról messze el lehet látni és körbe-körbe mindenfele íves hátú hegyek és gerincek sorakoznak szemet gyönyörködtető változatosságban. Biztos vagyok benne, hogy az elkövetkező években is ide szervezzük a nemzeti parkos túráinkat, esetleg az évszak változhat, hogy más színekben is láthassuk ezeket a tájakat.

Szállásunk nagyon klassz erdei iskolában volt, teljesen korrekt körülmények között, ahol a privát szféra is és a közösségi helyiségek is alkalmasak voltak egy ilyen nyitott egyesületi túrához.

Mert hogy meghirdetett túráinkra bárki jöhet. És ennek megfelelően mindig vannak is új arcok, ismerősök ismerősei vagy számunkra eddig idegen emberek, és mindig új beszélgetés témák vetődnek fel, új ismeretségek születnek. Ezen a hétvégén a személyzet kifáradását követően a szükség szülte csapatépítő jellegű közös vacsorakészítésben is részünk volt

Szóval jók vagyunk szervezésben, spontaneitásban, társasági túrák élmény faktorában. Gyertek velünk, válogassatok túráink közül, hozzátok el jókedveteket, nézzétek meg mostani képgalériánkat és lájkoljatok minket mindenhol!

Asztalos Edit

Túrakereső



Hírlevél

Ha szeretnél minél hamarabb értesülni
túráinkról, iratkozz fel hírlevelünkre!




KÖVETKEZIK
Mecsek
2024. 05. 11.   1 km
Kis-Fátra
2024. 06. 06.   1 km
Hohe wand és Myrafälle
2024. 07. 13.   1 km

 

   myPOS - elfogadott kártyák

Kövess minket közösségi oldalainkon is:
Facebook   |   Instagram

© 2024 Equinox Trekking Club Egyesület
2091 Etyek, Sánc utca 7.
https://trekk.hu | equinox.tce [kukac] gmail | +36 30 647 9661

Igazán öröm, hogy érdeklődsz
a programjaink iránt.
Iratkozz fel hírlevelünkre és az
elsők között értesülhetsz róluk!