Megúsztuk a vihart, de az úszást nem!
Az időjárásjelentésben mindig egy órával későbbre csúszott a nagy vihar. Egészen addig csúszott, amíg végül nem is lett, így tökéletes időjárásban evezhettünk két napot a Tisza-tavon.
2021. július 13. 14:10 | CÍMKÉK: #tisza-tó #poroszló #kenutúra #HortobágyiNP #NemzetiParktúrák

Szombaton reggel 8 órakor volt a gyülekező, megkaptuk a hajókat, majd a túravezetőnk eligazítást tartott, szóval lenyomtunk egy rövid szárazedzést, begyakoroltuk, hogy mit kell csináljunk majd a vízen, így a teljesen kezdőknek sem kellett aggódniuk. Megtudtuk, hogy hogy kell fogni helyesen az evezőket és mi az a toll, a szár és a mankó.


A nap hátralévő részét a vízen töltöttük, kalandos vízi ösvényeken szeltük a vizet, a fák összeborultak felettünk. A nádba vájt utakon már kevésbé szeltük a habokat, itt a szűk helyen a gyakorlatot igénylő kormányzás kihívás elé állította az evezősöket, de pont ez volt a jó. Kell egy kis kihívás, nemde?


A nád rejtekében megbúvó belső tavak véget nem érő tündérfátyol és tündérrózsa szőnyegeinek látványa azonban mindenkit kárpótolt.

Az ebédidőt a frissen átadott Fattyúszerkő kilátónál töltöttük, ez egy kizárólag vízről megközelíthető kilátó,mesés környezetben.

Ha már Tisza-tó, nyilván a fürdés sem maradhatott el, ami a nyílt vízen újabb kihívások elé állította a csapatot, meg kellett tanulnunk, hogyan kell a hajóból biztonságosan ki- és beszállni. Volt, aki a hajó elsüllyesztésében látta az egyetlen megoldást , még jó, hogy csak derékig ért a víz.


A kalandos napot egy bográcsos paprikás krumplival, majd szúnyogetetéssel zártuk.

A nemzeti parkos túrákhoz híven a vasárnap egy rövidebb nap, és mivel az időjósok 2-re vihart mondtak, így rövidebb, de cseppet sem unalmas napot töltöttünk a vízen. Eleveztünk a másik új kilátóhoz, ami Bölömbika névre hallgat. Bár bölömbikát nem hallottunk, de a fattyúszerkők kiabálása, a szürke gémek rikácsolása és a sárgarigók gurgulázása egész nap elkísért bennünket. A vihart is megúsztuk és mindenki éppségben ért vissza a kempingbe.
Köszönjük, hogy egy hajóban evezhettünk és külön köszönet Vágó Jácintnak a Hello Wild túravezetőjének a szakszerű túravezetésért!

Vásony Petra

Túrakereső



Hírlevél

Ha szeretnél minél hamarabb értesülni
túráinkról, iratkozz fel hírlevelünkre!




KÖVETKEZIK
Tradicionális Equinox-Sabar húsvét
2024. 03. 29.   16 km
Medvehagyma és túra a Bakonyban
2024. 04. 20.   40 km
Mecsek
2024. 05. 11.   1 km

 

   myPOS - elfogadott kártyák

Kövess minket közösségi oldalainkon is:
Facebook   |   Instagram

© 2024 Equinox Trekking Club Egyesület
2091 Etyek, Sánc utca 7.
https://trekk.hu | equinox.tce [kukac] gmail | +36 30 647 9661

Igazán öröm, hogy érdeklődsz
a programjaink iránt.
Iratkozz fel hírlevelünkre és az
elsők között értesülhetsz róluk!