Ilyen volt: A Panorámák a Pilisben túránk
Bejártuk a Pilisi panorámákat! Pontosabban a Pilis-tető vonzáskörzetében levőket. Fekete-kő, Peták-pihenő, Kémény-szikla, Boldog Özséb kilátó, na és a Vaskapu szikla boltíve. Kaptunk hideget, meleget, bár meleg csak hírmondóban volt ezen szép tavaszi túrán.
2019. március 4. 15:33 | CÍMKÉK: #Pilis #panoráma #Pilis-tető #koratavasz #kilátó

Kissé borult, cidris időben gyűlt össze a Kétbükkfa-nyeregben a 40 főből 34 főre zsugorodó társaság, a létszámot 5 vidám kutya emelte. Percekkel az indulás után jött is a nyakunkba az égi áldás némi szemerkélő eső formájában, de ez mit sem csökkentette az elszántságot, lendületesen törtünk előre az első kilátóponthoz a Fekete-kőre. A látvány lenyűgöző, még akkor is, ha az ember már sokadszor látja, mindig meglepetésszerűen szép.

Innen az eredetileg tervezett útvonaltól kissé eltérve leereszkedtünk a Pilis-nyeregbe, majd kisétáltunk a Kémény-sziklához is.

A fekete leves ekkor következett, ami egy meredek kaptatóval kezdődött a Pilis-tető oldalában, aztán pedig egy kiadósabb esővel folytatódott, és felérve a szirtre olyan köddel fejeződött be, hogy az orrunkig láttunk csak benne. Nesze neked panorámák. Mire végig gyalogoltuk a Pilis-tető hosszúkás vonulatát, az eső elvonult, de a köd makacsul eltökélte, hogy keresztül húzza a kilátásnézős terveket.

A Boldog Özséb kilátóból egy nagy nulla látszott, így csak megtippeltük, hogy szép-e a kilátás. Mindenki azon az állásponton volt, hogy tuti szép, ezért sikerült is egy vidám csoportképet készíteni a kilátó tövében.

Elindultunk lefelé a hegyről a siklóernyős starthely érintésével a szerpentinen, a harmadik kanyarnál valaki elfújta a köd varázslatot és a nap is kisütött. Hát tényleg nesze neked panoráma.

Pilisszántó felett a sziklákon azért volt még lehetőségünk körbe tekinteni a völgyön, mielőtt visszaereszkedtünk volna a Pilisszentkereszt feletti rétekre.

Levezetésképpen megkerültük a Vaskapu-hegyet, és a kőgörgeteges Vaskapu-szurdokon leereszkedve kilikadtunk az amúgy is likas Vaskapu sziklához. A fotók többet mondanak minden szónál.


Galériához klikk a képre!

Élményekkel feltöltve sétáltuk le a maradék 3 kilométert a Kétbükkfa-nyeregig.

Nyáry Tamás

Túrakereső



Hírlevél

Ha szeretnél minél hamarabb értesülni
túráinkról, iratkozz fel hírlevelünkre!




KÖVETKEZIK
Tradicionális Equinox-Sabar húsvét
2024. 03. 29.   16 km
Medvehagyma és túra a Bakonyban
2024. 04. 20.   40 km
Mecsek
2024. 05. 11.   1 km

 

   myPOS - elfogadott kártyák

Kövess minket közösségi oldalainkon is:
Facebook   |   Instagram

© 2024 Equinox Trekking Club Egyesület
2091 Etyek, Sánc utca 7.
https://trekk.hu | equinox.tce [kukac] gmail | +36 30 647 9661

Igazán öröm, hogy érdeklődsz
a programjaink iránt.
Iratkozz fel hírlevelünkre és az
elsők között értesülhetsz róluk!