Equinox Blog: medvehagyma
A hóvirág keltétől már távol, de áprilistól még innen, fényes napra virradt Héreg, egy gyöngyszem falu a Gerecse szívében. Onnan indult kis csapatunk egy félnapos, könnyed túrára, hogy a falu felett, rügyező fák alatt baktatva ne csak úton, hanem útfélen legyünk, miközben illatos-ízletes medvehagyma levelekkel töltsük meg tarsolyainkat. Beszámoló.
Olvass tovább >>>
Vidám társaságunk egy közel 15 km-es körtúrát tett a Vértes lankáin, hogy meglessük, van-e már legelhető medvehagyma. A ragyogó napsütésben kissé hűvös széljárásban még nem érzékeltük a tavaszt. Igaz, arról is megfeledkeztünk, hogy a tavaszi nap-éj egyenlőség napján egy ünnepi túrán vagyunk, hiszen az Equinox név ezt jelenti. Sebaj, ettől még jól éreztük magunkat.
Olvass tovább >>>
Március vége, április eleje a medvehagyma szezonja. Eddig jellemzően a piacon vettem ezt a fokhagymaillatú növényt. Idén azonban úgy döntöttem: természetes élőhelyén keresem fel a medvehagymát.
Olvass tovább >>>
A HARDCORE az megvolt. A medvehagyma nem annyira, mert a 10 óra alatt teljesített 36 km nem hagyott időt szedegetni. Pedig egész szőnyegekben kínálgatta magát az út nagy részén.
Olvass tovább >>>
Túrakereső



Hírlevél

Ha szeretnél minél hamarabb értesülni
túráinkról, iratkozz fel hírlevelünkre!




KÖVETKEZIK
Medvehagyma és túra a Bakonyban
2024. 04. 20.   40 km
Mecsek
2024. 05. 11.   1 km
Kis-Fátra
2024. 06. 06.   1 km

 

   myPOS - elfogadott kártyák

Kövess minket közösségi oldalainkon is:
Facebook   |   Instagram

© 2024 Equinox Trekking Club Egyesület
2091 Etyek, Sánc utca 7.
https://trekk.hu | equinox.tce [kukac] gmail | +36 30 647 9661

Igazán öröm, hogy érdeklődsz
a programjaink iránt.
Iratkozz fel hírlevelünkre és az
elsők között értesülhetsz róluk!