Magas-Tátra - best of 4 napban
Csorba-tó
2019. augusztus 17.

2000 méter felett elhagyjuk a fákat, a bokrokat, majd a törpefenyőket is, és már csak néhány fűcsomó színesíti a szürke kőrengeteget. Mi a sziklatornyok között megbúvó tavakat keressük és a gyönyörű körpanorámát a csúcsokról. Annyit mászunk és ereszkedünk, amennyit csak a tüdőnk és térdünk bír, és amennyit a szeszélyes időjárás megenged.

Fátyol-vízesés - Lorenz-hágó - Nagytarpataki vízesés - Vöröstorony-hágó - Tengerszem csúcs - Kriván

SZABAD HELYEK: 0 4-NAPOS TÚRA TÁV: 73 km SZINT: 5730 m

Túraútvonalak:

1. nap: Csorba-tó - Fátyol-vízesés - Szentiványi-tó - Lorenz-hágó (2300 m) - Wahlenberg-tavak - Csorba-tó (táv: 15 km; szint: 1100/1100 m, idő: 7-8 óra)

2. nap: Ótátrafüredről siklóvasúton Tarajkáig - Hosszú vízesés - Nagytarpataki vízesés - Rainer-kunyhó - Téry-menedékház - Vöröstorony-hágó (2352 m) - Hosszú tavi menedékház - Rainer-kunyhó - Tarajkáról siklóvasúton Ótátrafüredig (táv: 20 km; szint: 1570/1570 m, idő: 9-10 óra)

3. nap: Csorba-tó - Poprádi-tó - és ha bírjuk még, akkor tovább: Hunfalvy-hágó alatti menedékház -Tengerszem csúcs (2503 m) - Poprádi-tó - Csorba-tó (táv: 22 km; szint: 1590/1590 m, idő: 10-11 óra)

4. nap: Három-forrás - Jamszkó-tó - Kriván (2494 m) - Háromforrás (táv: 16 km; szint: 1470/1470 m, idő: 8-9 óra)

  

Időjárástól függően változhat a program, vagy a túrák hossza és tartalma.

A túrák nehezek, megfelelő edzettséget igényelnek, nem a távolságok, hanem a szintemelkedések és a sziklás terep miatt. Kis hátizsákkal túrázunk, így cipelni nem kell, mászni és ereszkedni viszont sokat. A tériszony a meredek lejtőkön és kitett hágókon problémát jelenthet.

  þ

Utazás: autóval, telekocsikkal.

Szállás: Javasoljuk a Csorbató kempingben faházakban vagy sátorban. A szállást mindenkinek magának kell foglalnia és fizetnie: http://autocamping-strba.sk/ 

Étkezés: hozott vagy a szálláshelyen és a hegyi menedékházakban vásárolt. A kempingben van étterem és felszerelt önkiszolgáló konyha, de érdemes saját étkészletet, tányért és bögrét is hozni. Ezenkívül szükséges minden napra nasiról gondoskodni: csoki, olajos magvak, szőlőcukor és izotóniás pezsgőtabletták.

Ruházat, felszerelés: Kemény talpú és magas szárú bakancs, nap ellen sapka vagy kendő, esőkabát, réteges öltözet, tartalék ruhák, fejlámpa, túrabot, kis hátizsák, esetleg biciklis kesztyű néhány lánccal biztosított helyre, sebtapasz, naptej, fürdőruha, gyógyszerek (pl. fájdalomcsillapító, kalcium), térdre fásli vagy térdfix, fényképezőgép. Kineziotape ízületstabilizáló ragasztást a helyszínen biztosítunk anyagköltségen.

Költségek: Utazás, 4 éjszakai szállás, étkezés menedékházakban és a szálláshelyen + siklóvasút 11 euró.

Egyéb tudnivalók: Magashegyi biztosítást kötelező kötni!

A túrára csak egyesületi tagok regisztrálhatnak. Nem vagy még tag? Sebaj, lépj be, és akkor ingyen jöhetsz bármelyik túránkra

Túraszervező: Asztalos Edit, +36-70-227-4066, regisztrációhoz kérlek vedd fel a kapcsolatot velem ezen a számon.


Túravezető:
Asztalos Edit
+36 70 227 4066

Rajt:
Csorba-tó, 08:00
Street View | Útvonaltervező -»

Szükséges felszerelés:
Részletek fentebb

Étel, ital:
Részletek fentebb

Térkép

Útvonalak letöltése GPX formátumban: 1. szakasz    2. szakasz    3. szakasz    4. szakasz   

SzintmetszetekTúranaptár

2019. augusztus


 

   PayPal - elfogadott kártyák

Kövess minket közösségi oldalainkon is:
Facebook   |   Instagram

© 2020 Equinox Trekking Club Egyesület
2091 Etyek, Sánc utca 7.
https://trekk.hu | equinox.tce [kukac] gmail | +36 30 647 9661

Igazán öröm, hogy érdeklődsz
a programjaink iránt.
Iratkozz fel hírlevelünkre és az
elsők között értesülhetsz róluk!