3 napos túra a Mátrába, Tarjánka-szurdok, Ilona-völgyi vízesés és szarvasbőgés
Várbükki Vendégház - 2019. szeptember 27.

Folytatjuk mátrai túra sorozatunkat és ismét különleges helyekre megyünk. A Tarjánka-szurdok csak nemzeti parkos szakvezetéssel látogatható. Az Ilona-völgyi vízesés Magyarország legnagyobb szintkülönbségű természetes zuhataga. Extraként pedig szarvasbőgést is elcsíphetünk így szeptember végén. Tarts velünk! Ha voltál az elsőn, akkor azért, ha lemaradtál, akkor meg azért!

Tarjánka-szurdok - Oroszlánvár - Ilona-völgyi vízesés - Kékes-tető - Recski Emlékpark

SZABAD HELYEK: 19 3-NAPOS TÚRA TÁV: 52 km SZINT: 2440 m

1. nap (Péntek): Várbükki Vendégház - Tarjánka-szurdok - Szár-hegy (715 m) - Cserepes-tető (715 m) - Oroszlánvár - Várbükki vendégház (táv: 20 km, szint 900m)

2. nap (Szombat): Várbükki vendégház - Ilona-völgyi vízesés - Kékes-tető (1014 m) - Rózsaszállás - Várbükki vendégház (táv 19 km, szint: 980 m)

3. nap (Vasárnap): Várbükki vendégház - Nagy Zúgó-Hegy (637 m) - Szederjes-Tető (676 m) - Recski Emlékpark - Várbükki vendégház (táv 13 km, szint: 560 m)

  


Szállás javaslat 2 éjszakára: Várbükki Vendégház https://www.facebook.com/Gabendi/, Kovács Gabriella, 06-30-402-5890 vagy gabriella810824@gmail.com. A túrákra a vendégháztól indulunk.
A szállást mindenki maga foglalja és fizeti. Kérlek, hogy ha regisztráltál a túrára, akkor szállást is foglalj magadnak, Equinox jelszóra. A Várbükk Vendégház árai: szállás 3500 Ft/fő/éj, húsos vagy vega vacsora opcionálisan kérhető 1100,-Ft/nap.

Utazás: egyénileg vagy telekocsikkal a Várbükki Vendégházhoz. Ha nincs autód és csatlakozni szeretnél valakihez, jelezd a regisztrációs lapon, hogy honnan jössz. A túra kezdte előtt 3 nappal telekocsikat szervezünk, de garantálni nem tudjuk senkinek, hogy lesz helye.

 

A Tarjánka-szurdok szakvezetési díja 20.000 Ft / csoport, ahol a csoport létszám maximum 20 fő lehet. Ezt kell a létszámtól függően elosztanunk, így ez még változó érték. Amennyiben többen leszünk mint húsz fő, akkor egy másik 20 fős csoport vezetést is ki kell fizessünk, így az egy főre jutó díj 1.000 és 2.000 Ft között mozog majd, ami a helyszínen fizetendő a Bükki Nemzeti Parknak.  

A túra részvételi díja 3 000 HUF/fő - egyesületi tagoknak ingyenes.
A résztvevők száma legfeljebb 40 fő lehet!


Túravezető:
Asztalos Edit
+36 70 227 4066

Rajt:
Várbükki Vendégház, 09:00
Street View | Útvonaltervező -»

Szükséges felszerelés:
Hátizsák, túrabakancs,
túrabot, fejlámpa, esőruha.

Étel, ital:
Hozz magaddal 3 napi élelmet
és elegendő napi folyadékot.
Kékestetőn van étterem, a szálláson
pedig lehet vacsorát és reggelit kérni.

Térkép

Útvonalak letöltése GPX formátumban: 1. szakasz    2. szakasz    3. szakasz   

Szintmetszetek

Regisztráció

Ha szeretnél velünk tartani a túrán, kérjük töltsd ki az alábbi regisztrációs lapot!
Fontos! Kérjük a jelentkezési lapot minden résztvevő nevére külön kitölteni.
Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 26. 9:00 | Szabad helyek száma: 19

        


(pl. honnan jössz, csatlakoznál valakihez, tudsz vinni másokat, stb.)


Részvételi feltételek

1. Az egyesületi túráinkon való részvétel kötetlen, valamennyi sportbarát részt vehet rajta, nem szükséges, hogy a túrát szervező Equinox Trekking Club Egyesület tagja legyen.

2. Azoknak, akik szeretnének részt venni a túrán, mindössze annyi dolguk van, hogy kitöltik jelentkezési lapot és a részvételi díjat (amennyiben a túra nem ingyenes) a jelentkezési lap vissza-küldésétől számított 3 munkanapon belül átutalják az
Equinox Trekking Club Egyesület
12100011-10421589
számú, Gránit Banknál kezelt bankszámla-számára. Ha nem szeretnél utalni, a regisztráció után lehetőséged van online bankkártyás fizetésre is.
Ha nem érkezik meg a befizetés a megjelölt határidőre, a jelentkezést töröljük a részvételi listáról.

3. A túrán csak olyan túrázó indulhat el, akinek nincs olyan ismert sérülése, betegsége,fertőzése, amely gátolná vagy megakadályozná a túrázót vagy túratársait a túrán való részvételben.

A túra elmaradásának esetei:

A túra lemondásának lehetősége a szervezők részéről:
- A Túra nem kerül megrendezésre, amennyiben az előzetesen regisztrálók száma nem éri el az 5 főt.
- Az Equinox Trekking Club Egyesület fenntartja a jogot arra, hogy vis maior események, úgy mint
    • kedvezőtlen időjárási feltételek,
    • közlekedési nehézségek,
    • fokozott balesetveszély,
    • vagy egyéb elháríthatatlan külső ok
esetén a túra megrendezésétől elálljon.

A szervezők erről természetesen a résztvevőket mielőbb tájékoztatják. A fenti esetekben - amennyiben a túra nem ingyenes - a befizetett teljes nevezési díj visszafizetésére az Equinox Trekking Club Egyesületnek nincs lehetősége. A befizetett díj 80%-át a nevező részére visszautaljuk, azonban a fennmaradó 20%-os összeget, az előzetes szervezési költségekbe beszámítjuk, valamint ez az összeg a későbbiekben rendezendő túráink során a jelentkező jelentkezési díjába beszámításra kerül.

A túrán való részvétel lemondása a jelentkezők részéről:

- amennyiben a jelentkező valamilyen okból nem képes részt venni a túrán, nevezése díjmentesen átruházható, tehát azt saját belátása szerint a jelentkezési határidő lejártáig másnak átadhatja.
- minden egyéb olyan esetben, amikor a túrázó önhibájából kifolyólag nem vesz részt a programon, a jelentkezési díj megtérítésére nincs lehetőség.

Egyéb rendelkezések:
- a rendezők fenntartják a jogot a túraútvonal megváltoztatására.
- a túrán minden túrázó a saját felelősségére indul, valamint a jelentkezéssel elfogadja a nemzeti parkok és az általános erdőlátogatással kapcsolatos szabályokat
- kártérítés a rendezőktől semmilyen módon nem illeti meg a túrázót. Ugyanakkor a rendezők mindent megtesznek a túrázók biztonságáért, segítik őket a túra során
- a rendező felel a túra programjában leírtaknak megfelelő teljesítésért
- a rendező kizárja a helytállási kötelezettségét az olyan károk megtérítéséért, melyek a túrázóktól általában elvárható magatartás, figyelem, körültekintés és a szervezők utasításai ellenére következtek be. A túra során a résztvevők által harmadik személynek okozott kárért a résztvevők közvetlenül tartoznak felelősséggel!
- a résztvevők a túrára való regisztrációval egyidejűleg hozzájárulásukat adják ahhoz, hogy a rendezők a megadott személyes adataikat nyilvántartsák, statisztikák készítéséhez felhasználják. Rendezők kijelentik, hogy a túrázók személyes adatait harmadik fél részére nem adják ki, a túrázó külön kérésére haladéktalanul törlik az adatbázisból.

Túranaptár

2019. szeptember


 

PayPal - elfogadott kártyák

Kövess minket közösségi oldalainkon is:
Facebook   |   Instagram

© 2019 Equinox Trekking Club Egyesület
2091 Etyek, Sánc utca 7.
http://trekk.hu | equinox.tce [kukac] gmail | +36 30 647 9661

Igazán öröm, hogy érdeklődsz
a programjaink iránt.
Iratkozz fel hírlevelünkre és az
elsők között értesülhetsz róluk!