Nemzeti park túrák: Hortobágyi NP - Evezés a Tisza-tavon
Poroszló
2023. június 10. - 2023. június 11.

Ebben a hónapban nem tikkasztjuk magunkat valami hegymenettel...

Poroszló - Tisza-tó

TÁV: 20 km SZINT: 0 m

...inkább vízreszállunk és a kenukban izzasztjuk magunkat a Tisza-tavon.

Annyira jól sikerültek az eddigi kenuzások, hogy nem győzzük ismételni! Ha még nem voltál velünk, akkor legyen új élményed, ha már voltál velünk, éld át újra! A nagyon vicces térdig érő vízben elsüllyedéseket nem garantáljuk, de mindent megteszünk ennek érdekében.
Idén is lesz velünk túravezető, így senkit se tartson vissza, ha nem tud evezni, mert kapunk gyorstalpalót vízreszállás előtt, mentőmellényt is. Ezek után tényleg nincs kifogás!

Kenuba be, evezőt fel, könyököt ki, négyesbe be…

NEMZETI PARK PECSÉTGYŰJTŐ SOROZAT

10 hónapon keresztül – februártól novemberig – végigjárjuk Magyarország 10 nemzeti parkját, időjáráshoz és a körülményekhez igazítva minél természetközelibb hátizsákos-túrázós módon. Igazolófüzetben gyűjtheted pecsétjeinket, és ha mindegyiket teljesítetted, akkor díjazásra is számíthatsz.

Program

Kenuzás a Tisza-tavon szombaton és vasárnap. Ennyi. A vasárnapit biztos rövidebbre vesszük, mint a szombati napot, hogy mindenki időben hazaérjen, de aki akar maradni, még maradhat, a kenukat úgyis egész napokra béreljük ki. Érdemes péntek estére is már szállást foglalni és ott aludni, így szombaton kényelmesen odaértek az indulásra.
A hajókat a tavalyihoz hasonlóan a Madárpart Pihenőből fogjuk bérelni, a Nyárfa kemping ettől kb. 100 méterre van.

SZÁLLÁS

Javasolt szállás – Nyárfa kemping (Poroszló). Beszéltem velük, a faházak fogytán vannak, de sátorhely számolatlanul van. Ha nem sátrazni szeretnél, minél előbb hívd őket, vagy foglalj máshol szállást. Csúcsidőszak, napsütés, Tisza-tó, érted…
A kempingben a szokásos kempinges infrastruktúra van, tehát zuhanyzó, konyha, fedett kiülő, ilyenek.

Étkezés

Önellátó. A kempingben van egy kis büfé, ha minden igaz, most a Madárpart Pihenőben is nyitva lesz a lepényes. Tavaly alakult egy spontán bográcsos vacsora, ezt majd ott a helyszínen megbeszéljük. A lényeg, hogy úgy készülj, hogy napközben a hajóban legyen nálad elég energiaforrás, szendvics, müzliszelet, de leginkább ivóvíz. Csúcscsokiból csak az olvadásmentes fajtát javasoljuk. Meghát csúcs is kevés lesz.

Szükséges felszerelés

Napvédelem tetőtől talpig!! Ez a legfontosabb, kérjük, vedd komolyan! A vízen nincs árnyék. Úgy készülj, hogy a kenuban a lábaidat is éri a nap, tehát vagy legyen rajtad hosszú ruházat, vagy hozz egy törcsit, hogy letakard a lábad. Ha van Drybag-ed vagy vízálló telefon tokod, legyen nálad, bár elvileg kapunk hordót is a hajóhoz, de az nem segít azon, ha a fotózáshoz előveszed a telefonod és aztán beledobod a vízbe (tapasztalat ).
Vizes élőhelyen leszünk, tehát szúnyog lesz dögivel! Ha nem szeretnél tapsikolós-vakarózós brékelést bemutatni a táborhelyen, akkor hozz mindenféle riasztós ellenszert! Úgy mint: spray, kenőcs, füstölő, ultrahangos műszer, vagy ezek kombinációja, mert rafkósak ám, nem biztos, hogy egy "fegyver" elég lesz ellenük. 

Költségek

Regisztrációs díj tartalmazza a szervezés és a túravezetés költségét. A túrán képzett túravezetők fognak vigyázni rád és minden résztvevőre. A szállás foglalását és költségét neked kell majd egyénileg rendezned, akárcsak az étkezést és a kenubérlést, a hajók bérlése max 1-2000 Ft/nap/fő. A helyszínen megbeszélés alapján közös sütés-főzés lehetséges, a tavalyi - közösen főzött - bográcsos lecsóból semmi nem maradt.  


Túravezető:

Rajt:
Poroszló, 09:00
Street View | Útvonaltervező -»

Szükséges felszerelés:
Napvédelem és szúnyogriasztó
minden mennyiségben.

Étel, ital:
Önellátó. A kempingben és a
kenukölcsönzőben van büfé,
de egész nap a vízen leszünk,
oda kell elég víz és étel.Túranaptár

2023. június


 

   myPOS - elfogadott kártyák

Kövess minket közösségi oldalainkon is:
Facebook   |   Instagram

© 2023 Equinox Trekking Club Egyesület
2091 Etyek, Sánc utca 7.
https://trekk.hu | equinox.tce [kukac] gmail | +36 30 647 9661

Igazán öröm, hogy érdeklődsz
a programjaink iránt.
Iratkozz fel hírlevelünkre és az
elsők között értesülhetsz róluk!