Nemzeti park túrák: HNP Hortobágy, Evezés a Tisza-tavon
Poroszló
2022. július 9. - 2022. július 10.

Ebben a hónapban nem tikkasztjuk magunkat valami hegymenettel...

Poroszló - Tisza-tó

TÁV: 20 km SZINT: 0 m

...inkább vízreszállunk és a kenukban tikkasztjuk magunkat a Tisza-tavon.

Annyira jól sikerült a tavalyi kenuzás, hogy meg kell ismételjük idén is! Ha ott voltál tavaly, akkor azért gyere megint, ha nem voltál, akkor pedig azért!A nagyon vicces térdig érő vízben elsüllyedéseket nem garantáljuk, de mindent megteszünk ennek érdekében.
Idén is lesz velünk túravezető, így senkit ne tartson vissza, ha nem tud evezni, mert kapunk gyorstalpalót vízreszállás előtt. Szóval már tényleg nincs kifogás!

Kenuba be, evezőt fel, könyököt ki, négyesbe be…

NEMZETI PARK PECSÉTGYŰJTŐ SOROZAT
10 hónapon keresztül – februártól novemberig – végigjárjuk Magyarország 10 nemzeti parkját, időjáráshoz és a körülményekhez igazítva minél természetközelibb hátizsákos-túrázós módon. Igazolófüzetben gyűjtheted pecsétjeinket, és ha mindegyiket teljesítetted, akkor díjazásra is számíthatsz.

INFÓK

Szállás:
Javasolt szállás – Nyárfa kemping (Poroszló). Beszéltem velük, a faházak fogytán vannak, de sátorhely számolatlanul van. Ha nem sátrazni szeretnél, minél előbb hívd őket, vagy foglalj máshol szállást. Csúcsidőszak, napsütés, Tisza-tó, érted…
A kempingben a szokásos kempinges infrastruktúra van, tehát zuhanyzó, konyha, fedett kiülő, ilyenek.

Program:
Kenuzás a Tisza-tavon szombaton és vasárnap. Ennyi. A vasárnapit biztos rövidebbre vesszük, mint a szombati napot, hogy mindenki időben hazaérjen, de aki akar maradni, még maradhat, a kenukat úgyis egész napokra béreljük ki. Érdemes péntek estére is már szállást foglalni és ott aludni, így szombaton kényelmesen odaértek az indulásra.
A hajókat a tavalyihoz hasonlóan a Madárpart Pihenőből fogjuk bérelni, a Nyárfa kemping ettől kb. 100 méterre van.

Étkezés:
Önellátó. A kempingben van egy kis büfé, ha minden igaz most a Madárpart Pihenőben is nyitva lesz a lepényes. Tavaly alakult egy spontán bográcsos vacsora, ezt majd ott a helyszínen megbeszéljük. A lényeg, hogy úgy készülj, hogy napközben a hajóban legyen nálad elég szendvics és víz. Csúcscsokiból csak az olvadásmentes fajtát javasoljuk. Meghát csúcs is kevés lesz.

Szükséges felszerelés:
Napvédelem tetőtől talpig!! Ez a legfontosabb, kérjük, vedd komolyan! A vízen nincs árnyék. Úgy készülj, hogy a kenuban a lábaidat is éri a nap, tehát vagy legyen rajtad hosszú ruházat, vagy hozz egy törcsit, hogy letakard a lábad. Ha van Drybag-ed vagy vízálló telefon tokod, legyen nálad, bár elvileg kapunk hordót is a hajóhoz, de az nem segít azon, ha a fotózáshoz előveszed a telefonod és aztán beledobod a vízbe (tapasztalat ).
Senkit nem akarunk megfosztani az improvicációs kortárstánc bemutatóktól, az előadók azok lesznek, akik otthon felejtik a szúnyogriasztó cuccokat. Spray, ultrahang, mindent be kell majd vetni a tavalyi tapasztalatok alapján. 

Költségek
Regisztrációs díj 6000 Ft/fő, egyesületi tagoknak 2000 Ft/fő. 
Ebbe beletartozik a szervezés költsége és a vízitúra vezető díja. Neked kell majd egyénileg rendezned a szállás költséget, az étkezést és a kenubérlést, de a hajók bérlése max 1-2000 ft/nap/fő. 


Túravezető:

Rajt:
Poroszló, 09:00
Street View | Útvonaltervező -»

Szükséges felszerelés:
Napvédelem és szúnyogriasztó minden mennyiségben.

Étel, ital:
Önellátó. A kempingben és a kenukölcsönzőben van büfé, de egész nap a vízen leszünk, oda kell elég víz és étel.Túranaptár

2022. július


 

   myPOS - elfogadott kártyák

Kövess minket közösségi oldalainkon is:
Facebook   |   Instagram

© 2022 Equinox Trekking Club Egyesület
2091 Etyek, Sánc utca 7.
https://trekk.hu | equinox.tce [kukac] gmail | +36 30 647 9661

Igazán öröm, hogy érdeklődsz
a programjaink iránt.
Iratkozz fel hírlevelünkre és az
elsők között értesülhetsz róluk!