NP Túrák: Bükki NP - Somoskő, Karancs–Medves
Somoskőújfalu
2023. október 7. - 2023. október 8.

Salgó vára, a "Dunel" alagútja, Somoskő, Boszorkánykő, Szilváskő bazalt zuhatag, és számos más vulkáni csoda hívogat októberben a Karancs-Medves és a Nógrád Geopark területére vezető túránkon. A második nap riolittufából sem lesz hiány. Ne habozz azonnal jelentkezni!

Somoskőújfalu - Salgó vára - Medves fennsík - Somoskői vár - Somoskőújfalu

TÁV: 21 km SZINT: 840 m

NEMZETI PARK PECSÉTGYŰJTŐ SOROZAT

10 hónapon keresztül – februártól novemberig – végigjárjuk Magyarország 10 nemzeti parkját, időjáráshoz és a körülményekhez igazítva minél természetközelibb hátizsákos-túrázós módon. Igazolófüzetben gyűjtheted pecsétjeinket, és ha mindegyiket teljesítetted, akkor díjazásra is számíthatsz.

TÁJÉKOZÓDÁS

A túrát túravezetővel járhatod végig, nincs szükség tájékozódási képességekre. Előre megtervezett útvonalon haladunk mindkét nap.

UTAZÁS

Utazás önállóan autóval, tömegközlekedéssel, vagy telekocsival. Ha tudsz vinni másokat vagy nincs autód és csatlakozni szeretnél valakihez, jelezd a regisztrációs lapon a szándékodat és azt, hogy honnan jössz. A túra kezdte előtt néhány nappal körlevelet küldünk azoknak akik jelezték, hogy tudnak vinni utasokat, vagy helyet keresnek, és így mindenki jelentkezhet a szabad helyekre.

SZÁLLÁS

Vendégházban közösen 10-12 fő részére, amit mi foglalunk, vagy önállóan sajat szervezésben.

ELSŐ NAPI PROGRAM

Salgótarjánból indulunk a „Dunel”-en, az egykori medvesi ipari kőszállító kisvasút alagútján keresztül, majd Salgó várához kapaszkodunk fel 600 méter magasságba, a nap legmeredekebb szakaszát tudva magunk mögött. Kis pihenő után a Boszorkány-kő vagy Kis Salgó csúcsának panorámáját célozzuk meg, majd tovább nézelődünk a Medves-fennsíkon. A következő szakasz az Eresztvényi geológiai tanösvényen halad, majd elérkezünk a Somoskői várba, ami már Szlovákia területén található. A várhegy oldalában lévő bazalt zuhatagnál készítjük el a szokásos csoportképet. Az út utolsó harmada a visszatérésé.

MÁSODIK NAPI PROGRAM

Második napra több különálló látnivalót látogatunk meg :

1. Szilvás-kő, Bazaltorgona (Rónabánya)

2. Kőlyuk barlanglakás (Kishartyán)

3. Kazári riolittufa mező (Kazár)

4. Morgó gödör (Nemti)

A második napi program helyszínei csak autóval érhetők el.

A túra részvételi díja 4 000 HUF/fő
A résztvevők száma legfeljebb 30 fő lehet!


Túravezető:
Nyáry Tamás
+36306479661

Rajt:
Somoskőújfalu, 09:00
Street View | Útvonaltervező -»

Szükséges felszerelés:
Őszi időjárásnak megfelelő réteges öltözet,
zárt vízálló túracipő, vagy bakancs, esőruha,
opcionálisan túrabot.

Étel, ital:
Hozz magaddal 2 napi élelmet.

Regisztráció

Ha szeretnél velünk tartani a túrán, kérjük töltsd ki az alábbi regisztrációs lapot!
Fontos! Kérjük a jelentkezési lapot minden résztvevő nevére külön kitölteni.
Jelentkezési határidő: 2023. október 5. 23:00

Személyes adataid és elérhetőséged:

        

  
Ha fuvart vállalsz, azzal elfogadod, hogy megadjuk az elérhetőségeidet a telekocsit keresőknek!
Kérjük add meg, honnan indulsz:

Szállás típusa: :   


Részvételi feltételek

1. Az egyesületi túráinkon való részvétel kötetlen, valamennyi sportbarát részt vehet rajta, nem szükséges, hogy a túrát szervező Equinox Trekking Club Egyesület tagja legyen.

2. Azoknak, akik szeretnének részt venni a túrán, mindössze annyi dolguk van, hogy kitöltik jelentkezési lapot és a részvételi díjat (amennyiben a túra nem ingyenes) a jelentkezési lap vissza-küldésétől számított 3 munkanapon belül átutalják az
Equinox Trekking Club Egyesület
12100011-17624099
számú, Gránit Banknál kezelt bankszámla-számára. Ha nem szeretnél utalni, a regisztráció után lehetőséged van online bankkártyás fizetésre is.
Ha nem érkezik meg a befizetés a megjelölt határidőre, a jelentkezést töröljük a részvételi listáról.

3. A túrán csak olyan túrázó indulhat el, akinek nincs olyan ismert sérülése, betegsége,fertőzése, amely gátolná vagy megakadályozná a túrázót vagy túratársait a túrán való részvételben.

A túra elmaradásának esetei:

A túra lemondásának lehetősége a szervezők részéről:
- A Túra nem kerül megrendezésre, amennyiben az előzetesen regisztrálók száma nem éri el az 5 főt.
- Az Equinox Trekking Club Egyesület fenntartja a jogot arra, hogy vis maior események, úgy mint
    • kedvezőtlen időjárási feltételek,
    • közlekedési nehézségek,
    • fokozott balesetveszély,
    • vagy egyéb elháríthatatlan külső ok
esetén a túra megrendezésétől elálljon.

A szervezők erről természetesen a résztvevőket mielőbb tájékoztatják. A fenti esetekben - amennyiben a túra nem ingyenes - a befizetett teljes nevezési díj visszafizetésére az Equinox Trekking Club Egyesületnek nincs lehetősége. A befizetett díj 80%-át a nevező részére visszautaljuk, azonban a fennmaradó 20%-os összeget, az előzetes szervezési költségekbe beszámítjuk, valamint ez az összeg a későbbiekben rendezendő túráink során a jelentkező jelentkezési díjába beszámításra kerül.

A túrán való részvétel lemondása a jelentkezők részéről:

- amennyiben a jelentkező valamilyen okból nem képes részt venni a túrán, nevezése díjmentesen átruházható, tehát azt saját belátása szerint a jelentkezési határidő lejártáig másnak átadhatja.
- minden egyéb olyan esetben, amikor a túrázó önhibájából kifolyólag nem vesz részt a programon, a jelentkezési díj megtérítésére nincs lehetőség.

Egyéb rendelkezések:
- a rendezők fenntartják a jogot a túraútvonal megváltoztatására.
- a túrán minden túrázó a saját felelősségére indul, valamint a jelentkezéssel elfogadja a nemzeti parkok és az általános erdőlátogatással kapcsolatos szabályokat
- kártérítés a rendezőktől semmilyen módon nem illeti meg a túrázót. Ugyanakkor a rendezők mindent megtesznek a túrázók biztonságáért, segítik őket a túra során
- a rendező felel a túra programjában leírtaknak megfelelő teljesítésért
- a rendező kizárja a helytállási kötelezettségét az olyan károk megtérítéséért, melyek a túrázóktól általában elvárható magatartás, figyelem, körültekintés és a szervezők utasításai ellenére következtek be. A túra során a résztvevők által harmadik személynek okozott kárért a résztvevők közvetlenül tartoznak felelősséggel!
- a résztvevők a túrára való regisztrációval egyidejűleg hozzájárulásukat adják ahhoz, hogy a rendezők a megadott személyes adataikat nyilvántartsák, statisztikák készítéséhez felhasználják. Rendezők kijelentik, hogy a túrázók személyes adatait harmadik fél részére nem adják ki, a túrázó külön kérésére haladéktalanul törlik az adatbázisból.


Emberből vagy? Ha igen, kérjük add meg a képen látható számokat:

Túranaptár

2023. október


 

   myPOS - elfogadott kártyák

Kövess minket közösségi oldalainkon is:
Facebook   |   Instagram

© 2023 Equinox Trekking Club Egyesület
2091 Etyek, Sánc utca 7.
https://trekk.hu | equinox.tce [kukac] gmail | +36 30 647 9661

Igazán öröm, hogy érdeklődsz
a programjaink iránt.
Iratkozz fel hírlevelünkre és az
elsők között értesülhetsz róluk!