Börzsönyi tekergés a Sas-úton és a Csarna-völgyben
Kemence
2023. november 12.

Közeleg a tél, és novemberben már előfordulhat, hogy a köd ráfagy a fákra. Ezt a zúzmarás jégvilágot már többször sikerült elkapni novemberben a Börzsönyben, most is megpróbáljuk. Bejárjuk a méltán Sas-útnak nevezett gerincet a Miklós-tető és a Bagoly-kút csúcsa között, felkapaszkodunk a Nagy-Hideg-Hegyre forró teáért, aztán alá szállunk a Csarna-völgybe az egykori kisvasút elmosott síneihez.

Kemence - Sas-út - Magosfa - Kőkapu - Nagy-Hideg-Hegy - Magashídi-rét - Csarna-völgy

TÁV: 20 km SZINT: 1063 m

NEMZETI PARK PECSÉTGYŰJTŐ SOROZAT

10 hónapon keresztül – februártól novemberig – végigjárjuk Magyarország 10 nemzeti parkját, időjáráshoz és a körülményekhez igazítva minél természetközelibb hátizsákos-túrázós módon. Igazolófüzetben gyűjtheted pecsétjeinket, és ha mindegyiket teljesítetted, akkor díjazásra is számíthatsz.

TÁJÉKOZÓDÁS

A túrát túravezetővel járhatod végig, nincs szükség tájékozódási képességekre. Előre megtervezett útvonalon haladunk mindkét nap.

UTAZÁS

Utazás önállóan autóval, tömegközlekedéssel, vagy telekocsival. Ha tudsz vinni másokat vagy nincs autód és csatlakozni szeretnél valakihez, jelezd a regisztrációs lapon a szándékodat és azt, hogy honnan jössz. A túra kezdte előtt néhány nappal körlevelet küldünk azoknak akik jelezték, hogy tudnak vinni utasokat, vagy helyet keresnek, és így mindenki jelentkezhet a szabad helyekre. Fontos, hogy senkinek nem tudjuk garantálni, hogy lesz olyan, aki el tud vinni. Ha senki nem vesz fel, az utazást neked kell megoldani. Ez csak egy segítség a szervezéshez.

SZÁLLÁS

A túra 1 napos, nincs szükség szállásra. Találkozó vasárnap reggel Kemencén.

NAPI PROGRAM

Találkozunk Kemencén reggel 9-kor az ifjúsági tábor előtti kereszteződésben. Gps koordináták fentebb. Ha valaki busszal jönne, jelezze előre és elmegyünk érte a buszmegállóba. A találkozót követően, végigjárjuk a Sas-utat, majd meghódítjuk a Magosfát. Innen a Kőkapu felé átkalandozunk  Nagy-Hideg-hegyre, ahol lehet büfézni. Az ebédidő végén visszatérünk a Csarna-völgyön keresztül.

Távolság 20,4 km | Szintkülönbség: 1063 méter

A túra részvételi díja 2 000 HUF/fő - egyesületi tagoknak ingyenes.
A résztvevők száma legfeljebb 30 fő lehet!


Túravezető:

Rajt:
Kemence, 09:00
Street View | Útvonaltervező -»

Szükséges felszerelés:
Meleg réteges túraruházat, esőruházat, túrabot,

Étel, ital:
1 napi élelem, megfelelő mennyiségű folyadék

Regisztráció

A regisztráció lezárult,
erre a túrára már nem tudsz jelentkezni!Túranaptár

2023. november


 

   myPOS - elfogadott kártyák

Kövess minket közösségi oldalainkon is:
Facebook   |   Instagram

© 2023 Equinox Trekking Club Egyesület
2091 Etyek, Sánc utca 7.
https://trekk.hu | equinox.tce [kukac] gmail | +36 30 647 9661

Igazán öröm, hogy érdeklődsz
a programjaink iránt.
Iratkozz fel hírlevelünkre és az
elsők között értesülhetsz róluk!