Vándortúra warm-up - felkészítő hétvége
Tata, Vasútállomás (nem Tóváros!) - 2019. július 20.

A Fjällräven Vándortúra előtt lesz lehetőséged kipróbálni és/vagy felkészíteni mind magad, mind pedig a felszerelésedet egy kétnapos túrán a Gerecsében.

Tata - Dunaszentmiklós - Tardos - Baji erdészház - Vértesszőlős

SZABAD HELYEK: 32 2-NAPOS TÚRA TÁV: 37 km SZINT: 420+350 m

Egyelőre szervezés alatt!

Tervezett program és útvonal:

1. nap: Tata vasútállomás - A mai napig meglévő, de a rómaiak által épített - találóan - "Római" úton az egykori kőfejtő felé tapodjuk az utat. A ma már védettnek nyilvánított kőbánya bejárása után szétnézünk a Kőpite tetejéről, aztán Dunaszentmiklós felé fordulunk. Ugyan a falu határában van egy luxus wellness-komplexum, mi mégis az erdő és a Gerecse lankáin, felfelé vesszük az irányt: tovább gyaloglunk minden szükséges motyónkkal, hogy elérjük a Neszmélyi Arborétumot. A tanösvényen tanulunk, majd pedig poroszkálunk tovább egészen a Bikol-patak völgyéig, a folyással ellenirányban baktatva megérkezünk Tardos alá, a Malom-völgybe, szálláshelyünkre. Lesz itt tábortűz, no meg - jól megérdemelt - bográcsos vacsora.

2. nap: Táborbontás után felhágunk Tardos felett a Gorba-tetőre, kis kitérővel lenézünk egy víznyelő barlangba. A tetőn túl kicsit lejjebb megyünk, hogy utána felmászhassunk a baji erdészházhoz, ahonnan aztán nincs már fel, de sokkal inkább le Vértesszőlősre: A piros túrajelzést követve a faluközpontban pedig a vasútállomáshoz.

A túra részvételi díja 2 200 HUF/fő - egyesületi tagoknak ingyenes.
A résztvevők száma legfeljebb 40 fő lehet!


Túravezető:
Miletics Dezső
+36309609671

Rajt:
Tata, Vasútállomás (nem Tóváros!), 08:00
Street View | Útvonaltervező -»

Szükséges felszerelés:
Saját sátor, amiben lakni fogsz egy éjszakát;
hálózsák; derékalj; vacak idő esetére vízálló burkolat; bejáratott túrabakancs;
jókedv, vidámság, jó társaság

Étel, ital:
Vízvételi lehetőség útközben lesz. Táborhelyen van büfé, sült kolbi, hekk, vegán cuccok, na meg sör :)

Térkép

Útvonalak letöltése GPX formátumban: 1. szakasz    2. szakasz   

Szintmetszetek

Regisztráció

Ha szeretnél velünk tartani a túrán, kérjük töltsd ki az alábbi regisztrációs lapot!
Fontos! Kérjük a jelentkezési lapot minden résztvevő nevére külön kitölteni.
Jelentkezési határidő: 2019. július 19. 8:00 | Szabad helyek száma: 32

        


(pl. honnan jössz, csatlakoznál valakihez, tudsz vinni másokat, stb.)


Részvételi feltételek

1. Az egyesületi túráinkon való részvétel kötetlen, valamennyi sportbarát részt vehet rajta, nem szükséges, hogy a túrát szervező Equinox Trekking Club Egyesület tagja legyen.

2. Azoknak, akik szeretnének részt venni a túrán, mindössze annyi dolguk van, hogy kitöltik jelentkezési lapot és a részvételi díjat (amennyiben a túra nem ingyenes) a jelentkezési lap vissza-küldésétől számított 3 munkanapon belül átutalják az
Equinox Trekking Club Egyesület
12100011-10421589
számú, Gránit Banknál kezelt bankszámla-számára. Ha nem szeretnél utalni, a regisztráció után lehetőséged van online bankkártyás fizetésre is.
Ha nem érkezik meg a befizetés a megjelölt határidőre, a jelentkezést töröljük a részvételi listáról.

3. A túrán csak olyan túrázó indulhat el, akinek nincs olyan ismert sérülése, betegsége,fertőzése, amely gátolná vagy megakadályozná a túrázót vagy túratársait a túrán való részvételben.

A túra elmaradásának esetei:

A túra lemondásának lehetősége a szervezők részéről: - a Túra nem kerül megrendezésre, amennyiben az előzetesen regisztrálók száma nem éri el az 5 főt.
- Az Equinox Trekking Club Egyesület fenntartja a jogot arra, hogy vis maior
események (úgy mint kedvezőtlen időjárási feltételek, közlekedési nehézségek, fokozott balesetveszély, vagy egyéb elháríthatatlan külső ok) esetén a túra megrendezésétől elálljon. A szervezők erről természetesen a résztvevőket mielőbb tájékoztatják. A fenti esetekben a befizetett teljes nevezési díj visszafizetésére az Equinox Trekking Club Egyesületnek nincs lehetősége. A befizetett díj 80%-át a nevező részére visszautaljuk, azonban a fennmaradó 20%-os összeget, az előzetes szervezési költségekbe beszámítjuk, valamint ez az összeg a későbbiekben rendezendő túráink során a jelentkező jelentkezési díjába beszámításra kerül.

A túrán való részvétel lemondása a jelentkezők részéről:
- amennyiben a jelentkező valamilyen okból nem képes részt venni a túrán, nevezése díjmentesen átruházható, tehát azt saját belátása szerint a jelentkezési határidő lejártáig másnak átadhatja.
- minden egyéb olyan esetben, amikor a túrázó önhibájából kifolyólag nem vesz részt a programon, a jelentkezési díj megtérítésére nincs lehetőség.

Egyéb rendelkezések:
- a rendezők fenntartják a jogot a túraútvonal megváltoztatására.
- a túrán minden túrázó a saját felelősségére indul, valamint a jelentkezéssel elfogadja a nemzeti parkok és az általános erdőlátogatással kapcsolatos szabályokat.
- kártérítés a rendezőktől semmilyen módon nem illeti meg a túrázót. Ugyanakkor a rendezők mindent megtesznek a túrázók biztonságáért, segítik őket a túra során
- a rendező felel a túra programjában leírtak megfelelő teljesítéséért
- a rendező kizárja a helytállási kötelezettségét az olyan károk megtérítéséért, melyek a túrázóktól általában elvárható magatartás, figyelem, körültekintés és a szervezők utasításai ellenére következtek be. A túra során a résztvevők által harmadik személynek okozott kárért a résztvevők közvetlenül tartoznak felelősséggel.
- a résztvevők a túrára való regisztrációval egyidejűleg hozzájárulásukat adják ahhoz, hogy a rendezők a megadott személyes adataikat nyilvántartsák, statisztikák készítéséhez felhasználják. Rendezők kijelentik, hogy a túrázók személyes adatait harmadik fél részére nem adják ki, a túrázó külön kérésére haladéktalanul törlik az adatbázisból.

Túranaptár

2019. július


 

PayPal - elfogadott kártyák

Kövess minket közösségi oldalainkon is:
Facebook   |   Instagram

© 2019 Equinox Trekking Club Egyesület
2091 Etyek, Sánc utca 7.
http://trekk.hu | equinox.tce [kukac] gmail | +36 30 647 9661

Igazán öröm, hogy érdeklődsz
a programjaink iránt.
Iratkozz fel hírlevelünkre és az
elsők között értesülhetsz róluk!