Gerecse II: Sámuel, az előember nyomában
Vértesszőlős, vasútállomás - 2019. június 9.

Lépj a nyomába és ismerkedj meg Samuval, az 500 000 évvel ezelőtt Vértesszőlősön élt előemberrel! No és a jelenleg is itt élő szlovák nemzetiség hagyományaival.

Vértesszőlős - Múzeum - Baji erdészház - Baji kálvária - Baj - Tata-Tóváros vá.

SZABAD HELYEK: 14 TÁV: 12 km SZINT: 320 m

Vértesszőlős csodaszép környezetben fekszik, a Gerecse lábánál, tudta ezt már több százezer évekkel ezelőtt Sámuel, az előember is. Az ő maradványait fedezte fel Vértes László régész, egészen pontosan Samu neve napján. Nos, Sámuel nyomdokain fogunk elindulni, megismerve "Szőlős" környékét, és bár előemberek már nem élnek a faluban, de a helyi szlovák nemzetiség hagyományait, szokásait megismerhetjük az autentikus tájházban, Samuról és életmódjáról pedig a Magyar Nemzeti Múzeum vértesszőlősi kiállítóhelyén tanulhatunk.

Az okosodás után aztán nyakunkba vesszük a Gerecse lankáit, meredélyeit, fentről megnézzük a Tatai-medencét, sokféle tavaival, no meg hátterében a Kisalföld szélkerekeivel.
Pontosan 13 stációt követve leereszkedünk Bajra, sétálunk a szurdok peremén, a túrát a falu alatti Tata-Tóvároskert vasútállomáson fejezzük be.
A gyakorta járó vonatviszonylattal térünk vissza kiindulópontukra, Vértesszőlősre.

Opcionális kitérő: a baji szőlőbirtokok részei a Neszmélyi Borvidéknek, így akinek kedve támad, megkóstolhatja az útba eső helyi pincészetek kiváló nedűit. (Kizárólag tömegközlekedéssel érkezőknek!)

A túrán a részvétel ingyenes - a résztvevők száma legfeljebb 30 fő lehet!


Túravezető:
Miletics Dezső
+36309609671

Rajt:
Vértesszőlős, vasútállomás, 09:00
Street View | Útvonaltervező -»

Szükséges felszerelés:
Évszaknak, időjárásnak megfelelő ruházat és túracipő;
az út kiépített, makadám vagy földút, településen belül aszfalt/beton.

Étel, ital:
Önellátó - szendvics, müzliszelet, gyümölcs
és megfelelő mennyiségű folyadék legyen nálad.

Térkép

Útvonal letöltése GPX formátumban -»

Szintmetszet

Regisztráció

Ha szeretnél velünk tartani a túrán, kérjük töltsd ki az alábbi regisztrációs lapot!
Fontos! Kérjük a jelentkezési lapot minden résztvevő nevére külön kitölteni.
Jelentkezési határidő: 2019. június 7. 9:00 | Szabad helyek száma: 14

     


(pl. honnan jössz, csatlakoznál valakihez, tudsz vinni másokat, stb.)


Részvételi feltételek

1. Az egyesületi túráinkon való részvétel kötetlen, valamennyi sportbarát részt vehet rajta, nem szükséges, hogy a túrát szervező Equinox Trekking Club Egyesület tagja legyen.

2. Azoknak, akik szeretnének részt venni a túrán, mindössze annyi dolguk van, hogy kitöltik jelentkezési lapot és a részvételi díjat (amennyiben a túra nem ingyenes) a jelentkezési lap vissza-küldésétől számított 3 munkanapon belül átutalják az
Equinox Trekking Club Egyesület
12100011-10421589
számú, Gránit Banknál kezelt bankszámla-számára. Ha nem szeretnél utalni, a regisztráció után lehetőséged van online bankkártyás fizetésre is.
Ha nem érkezik meg a befizetés a megjelölt határidőre, a jelentkezést töröljük a részvételi listáról.

3. A túrán csak olyan túrázó indulhat el, akinek nincs olyan ismert sérülése, betegsége,fertőzése, amely gátolná vagy megakadályozná a túrázót vagy túratársait a túrán való részvételben.

A túra elmaradásának esetei:

A túra lemondásának lehetősége a szervezők részéről: - a Túra nem kerül megrendezésre, amennyiben az előzetesen regisztrálók száma nem éri el az 5 főt.
- Az Equinox Trekking Club Egyesület fenntartja a jogot arra, hogy vis maior
események (úgy mint kedvezőtlen időjárási feltételek, közlekedési nehézségek, fokozott balesetveszély, vagy egyéb elháríthatatlan külső ok) esetén a túra megrendezésétől elálljon. A szervezők erről természetesen a résztvevőket mielőbb tájékoztatják. A fenti esetekben a befizetett teljes nevezési díj visszafizetésére az Equinox Trekking Club Egyesületnek nincs lehetősége. A befizetett díj 80%-át a nevező részére visszautaljuk, azonban a fennmaradó 20%-os összeget, az előzetes szervezési költségekbe beszámítjuk, valamint ez az összeg a későbbiekben rendezendő túráink során a jelentkező jelentkezési díjába beszámításra kerül.

A túrán való részvétel lemondása a jelentkezők részéről:
- amennyiben a jelentkező valamilyen okból nem képes részt venni a túrán, nevezése díjmentesen átruházható, tehát azt saját belátása szerint a jelentkezési határidő lejártáig másnak átadhatja.
- minden egyéb olyan esetben, amikor a túrázó önhibájából kifolyólag nem vesz részt a programon, a jelentkezési díj megtérítésére nincs lehetőség.

Egyéb rendelkezések:
- a rendezők fenntartják a jogot a túraútvonal megváltoztatására.
- a túrán minden túrázó a saját felelősségére indul, valamint a jelentkezéssel elfogadja a nemzeti parkok és az általános erdőlátogatással kapcsolatos szabályokat.
- kártérítés a rendezőktől semmilyen módon nem illeti meg a túrázót. Ugyanakkor a rendezők mindent megtesznek a túrázók biztonságáért, segítik őket a túra során
- a rendező felel a túra programjában leírtak megfelelő teljesítéséért
- a rendező kizárja a helytállási kötelezettségét az olyan károk megtérítéséért, melyek a túrázóktól általában elvárható magatartás, figyelem, körültekintés és a szervezők utasításai ellenére következtek be. A túra során a résztvevők által harmadik személynek okozott kárért a résztvevők közvetlenül tartoznak felelősséggel.
- a résztvevők a túrára való regisztrációval egyidejűleg hozzájárulásukat adják ahhoz, hogy a rendezők a megadott személyes adataikat nyilvántartsák, statisztikák készítéséhez felhasználják. Rendezők kijelentik, hogy a túrázók személyes adatait harmadik fél részére nem adják ki, a túrázó külön kérésére haladéktalanul törlik az adatbázisból.

Túranaptár

2019. június


 

PayPal - elfogadott kártyák

Kövess minket közösségi oldalainkon is:
Facebook   |   Instagram

© 2019 Equinox Trekking Club Egyesület
2091 Etyek, Sánc utca 7.
http://trekk.hu | equinox.tce [kukac] gmail | +36 30 647 9661

Igazán öröm, hogy érdeklődsz
a programjaink iránt.
Iratkozz fel hírlevelünkre és az
elsők között értesülhetsz róluk!