Duna-Ipoly Nemzeti Park: A Börzsöny kevésbé járt részein
Kemence, Kőrózsa panzió - 2019. március 9.

Jártál már vulkáni kalderán? Szavaztál a Csarna-völgy megmentéséért, de még sosem jártál ott? A Börzsönyről csak a Király-rét, a Nagy Hideg-hegy és a Csóványos jut eszedbe? A márciusi túránkon kicsit jobban megismerheted velünk a Börzsöny kevésbé látogatott részeit.

Kemence - Jancsi-hegy - Holló-kő - Várbérc - Magyar-hegy - Hamuház - Csarna-völgy - Kemence; Nagybörzsöny - Rustok-hegy - Vasedény kh romjai - Nagybörzsöny

2-NAPOS TÚRA TÁV: 33 km SZINT: 700+400 m

Útvonal:
1. nap: Kemence - Jancsi-hegy - Holló-kő - Várbérc - Magyar-hegy - Hamuház - Csarna-völgy - Kemence
Táv: 21 km
Szint: 700 m
Találkozó: 10.00 Kemence, Kőrózsa panzió előtt

A túra után a rendelkezésre álló autókkal átmegyünk a szállásunkra, Nagybörzsönybe. A túrára autóval érkezőket kérjük, segítsék a logisztikát. :)

2. nap: Nagybörzsöny - Rustok-hegy - Vasedény-kulcsosház romjai - Nagybörzsöny
Táv: 12 km
Szint: 400 m

Szállás: Nagybörzsöny, Reménység Háza

https://remenyseghaza.lutheran.hu/informaciok-a-szallasrol/elerhetosegek-gondnok-arak

A ház 25 fő befogadására alkalmas, 1500 Ft / éj áron. Külön foglalni NEM szükséges, várnak minket. Hálózsákot vagy ágynemű huzatot hozni kell. Konyha van, szombat estére gulyáslevest tudunk főzni közösen. Aki velünk tart, jelezze a regisztrációnál vagy üzenetben Nyáry Tamásnak vagy Asztalos Editnek.

Aki külön foglalna szállást a környéken, az kérem a jelentkezési lapon jelezze számunkra!

Családbarát verzió:
Ha családdal csatlakoznál, vagy csak egy rövidebb távot szeretnél menni, csatlakozz hozzánk akár szombat este is, és vasárnap együtt járjuk végig a második napi útvonalat.

Utazás tömegközlekedéssel a találkozópontra:
Budapest - Szob vonattal, Szob - Kemence busszal. A busz 9:15-kor érkezik be a településre.
Tömegközlekedéssel érkezőknek javasoljuk hogy a Kemence, Fő utca 183. megállóhelynél szálljanak le a buszról, innen gyalog 2km a a találkozási pont.

A túra részvételi díja 2 000 HUF/fő - egyesületi tagoknak ingyenes.
A résztvevők száma legfeljebb 30 fő lehet!


Túravezető:
Nyáry Tamás |
+36306479661

Rajt:
Kemence, Kőrózsa panzió, 10:00
Street View | Útvonaltervező -»

Szükséges felszerelés:
2 napi élelem, folyadék, évszaknak megfelelő, réteges öltözet, fejlámpa, vízálló túrabakancs.
Hálózsak vagy ágynemű huzat.

A Csarna-völgyben lévő patak olvadás idején megduzzad, többszörös patakátkelésre kell számítani!

Étel, ital:
A túra önellátó! Szombat este közös gulyásleves főzésre van lehetőség.

Térkép

Útvonalak letöltése GPX formátumban: 1. szakasz    2. szakasz   

Szintmetszetek

Regisztráció

Ha szeretnél velünk tartani a túrán, kérjük töltsd ki az alábbi regisztrációs lapot!
Szabad helyek száma: 19

        


(pl. honnan jössz, csatlakoznál valakihez, tudsz vinni másokat, stb.)


Részvételi feltételek

1. Az egyesületi túráinkon való részvétel kötetlen, valamennyi sportbarát részt vehet rajta, nem szükséges, hogy a túrát szervező Equinox Trekking Club Egyesület tagja legyen.

2. Azoknak, akik szeretnének részt venni a túrán, mindössze annyi dolguk van, hogy kitöltik jelentkezési lapot és a részvételi díjat (amennyiben a túra nem ingyenes) a jelentkezési lap vissza-küldésétől számított 3 munkanapon belül átutalják az
Equinox Trekking Club Egyesület
12100011-10421589
számú, Gránit Banknál kezelt bankszámla-számára. Ha nem szeretnél utalni, a regisztráció után lehetőséged van online bankkártyás fizetésre is.
Ha nem érkezik meg a befizetés a megjelölt határidőre, a jelentkezést töröljük a részvételi listáról.

3. A túrán csak olyan túrázó indulhat el, akinek nincs olyan ismert sérülése, betegsége,fertőzése, amely gátolná vagy megakadályozná a túrázót vagy túratársait a túrán való részvételben.

A túra elmaradásának esetei:

A túra lemondásának lehetősége a szervezők részéről: - a Túra nem kerül megrendezésre, amennyiben az előzetesen regisztrálók száma nem éri el az 5 főt.
- Az Equinox Trekking Club Egyesület fenntartja a jogot arra, hogy vis maior
események (úgy mint kedvezőtlen időjárási feltételek, közlekedési nehézségek, fokozott balesetveszély, vagy egyéb elháríthatatlan külső ok) esetén a túra megrendezésétől elálljon. A szervezők erről természetesen a résztvevőket mielőbb tájékoztatják. A fenti esetekben a befizetett teljes nevezési díj visszafizetésére az Equinox Trekking Club Egyesületnek nincs lehetősége. A befizetett díj 80%-át a nevező részére visszautaljuk, azonban a fennmaradó 20%-os összeget, az előzetes szervezési költségekbe beszámítjuk, valamint ez az összeg a későbbiekben rendezendő túráink során a jelentkező jelentkezési díjába beszámításra kerül.

A túrán való részvétel lemondása a jelentkezők részéről:
- amennyiben a jelentkező valamilyen okból nem képes részt venni a túrán, nevezése díjmentesen átruházható, tehát azt saját belátása szerint a jelentkezési határidő lejártáig másnak átadhatja.
- minden egyéb olyan esetben, amikor a túrázó önhibájából kifolyólag nem vesz részt a programon, a jelentkezési díj megtérítésére nincs lehetőség.

Egyéb rendelkezések:
- a rendezők fenntartják a jogot a túraútvonal megváltoztatására.
- a túrán minden túrázó a saját felelősségére indul, valamint a jelentkezéssel elfogadja a nemzeti parkok és az általános erdőlátogatással kapcsolatos szabályokat.
- kártérítés a rendezőktől semmilyen módon nem illeti meg a túrázót. Ugyanakkor a rendezők mindent megtesznek a túrázók biztonságáért, segítik őket a túra során
- a rendező felel a túra programjában leírtak megfelelő teljesítéséért
- a rendező kizárja a helytállási kötelezettségét az olyan károk megtérítéséért, melyek a túrázóktól általában elvárható magatartás, figyelem, körültekintés és a szervezők utasításai ellenére következtek be. A túra során a résztvevők által harmadik személynek okozott kárért a résztvevők közvetlenül tartoznak felelősséggel.
- a résztvevők a túrára való regisztrációval egyidejűleg hozzájárulásukat adják ahhoz, hogy a rendezők a megadott személyes adataikat nyilvántartsák, statisztikák készítéséhez felhasználják. Rendezők kijelentik, hogy a túrázók személyes adatait harmadik fél részére nem adják ki, a túrázó külön kérésére haladéktalanul törlik az adatbázisból.

Túranaptár

2019. március


 

PayPal - elfogadott kártyák

Kövess minket közösségi oldalainkon is:
Facebook   |   Instagram

© 2019 Equinox Trekking Club Egyesület
2091 Etyek, Sánc utca 7.
http://trekk.hu | equinox.tce [kukac] gmail | +36 30 647 9661