Túranaptár
2022. május
2022. 05. 01.
Medvehagyma virágzás az őserdőben

A medvehagyma virágzását fogjuk megcsodálni a Kelet-bakonyban, közben pedig bejárjuk a Burok-völgy őserdejének legvadabb szakaszát. Út közben megnézzük a Tűzköves-völgyben fellelhető ammonitesz fosszíliát és bekukkantunk a Csikling vár fehér virágszőnyegbe öltözött földsáncára is.

TÁV: 21 km
SZINT: 635 m

2022. 05. 07.
Nemzeti Park túrák: BFNP Keszthelyi-hegység

Májusban lecsekkoljuk a Balaton-Felvidéki Nemzeti park egy olyan szegletét, ahol ritkábban fordulunk meg. Következő nemzeti parkos túránkon farolva kerüljük ki a megunhatatlan tanúhegyek vidékét és meg sem állunk a Keszthelyi-hegységig. Végre ismét kempingezünk, és felmászunk az összes környékbeli kilátóra, mert bizony azokról is őrületes kilátás nyílik a Balatonra.

TÁV: 30 km
SZINT: 634 m

2022. 05. 26.
ELMARAD! Mountex #szabadbanszabadon túra

Idén végre eljött az ideje, hogy első alkalommal megrendezzük a Mátra csodálatos területeit bejáró Mountex #szabadbanszabadon túrát. A három napos sátrazós hátizsákos túra során elkalauzolunk a hegyvidék legszebb pontjaira, legmagasabb csúcsaira, és belekóstolhatsz a természet közvetlen közelségébe kizárva a külvilágot!

TÁV: 61 km
SZINT: 2362 m

2022. 05. 28.
Szakadás-árok, Mátra

Tarts velünk a Mátra vulkáni, földtani emlékeinek két izgalmas és vad helyszínére. Betekintünk a mélységbe, majd felhágunk a magasságba, szurdokból a kalderáig. A Szakadás-árok izgalmas jelzett ösvény nélküli szurdok, tele meglepő sziklaformációkkal és kalandos átkelésekkel. Végigjárjuk a árok mélyét és ha már a Mátrában vagyunk, megtapasztaljuk a fenti világot, bekukkantunk a feltételezett kalderába és betérünk az Ágasvári turistaházba is, mert szeretjük a szép kilátást és a sztrapacskát.

TÁV: 22 km
SZINT: 900 m


 

   myPOS - elfogadott kártyák

Kövess minket közösségi oldalainkon is:
Facebook   |   Instagram

© 2023 Equinox Trekking Club Egyesület
2091 Etyek, Sánc utca 7.
https://trekk.hu | equinox.tce [kukac] gmail | +36 30 647 9661

Igazán öröm, hogy érdeklődsz
a programjaink iránt.
Iratkozz fel hírlevelünkre és az
elsők között értesülhetsz róluk!