Nemzeti Park Túrák: Őrségi Nemzeti Park
Nagyrákos Buszállomás - 2019. szeptember 7.

Szeptemberben bőgnek a szarvasok, nőnek a gombák, és sárgulnak a levelek az őszi erdőben. Nekünk hol másutt lenne a helyünk, mint az Őrségben? Ez a táj sokadszorra is megunhatatlan, pláne, hogy megint új útvonalat találtunk ki, így biztos nem fogsz unatkozni.

Nagyrákos - Kerkáskápolna - Magyarföld - Szomoróc - Kercaszomor - Bajánsenye - Keserüszer - Őriszentpéter - Bárkás-tó - Ispánk - Nagyrákos

SZABAD HELYEK: 4 2-NAPOS TÚRA TÁV: 40 km SZINT: 338 + 164 m

 Az Őrség és a Vendvidék messze van Budapesttől így az érkezést szeptember 6. péntek délutánra - estére tervezzük. Érkezés a szálláshelyre Őriszentpéter, Keserüszeri vendégház.

Szállás:

30-40 fő kapacitású sátorozóhely külön konyhával és vizesblokkokkal, ha pedig nem szeretnél sátorozni, akkor a vendégházban is tudsz szállást foglalni, ahol 3 db négy ágyas szoba elérhető a készlet erejéig. Extra esetben 2-3 km-en belül van még egy rakás vendégház. Szállást a sátrazás kivételével mindenki magának kell intézzen. Szállásdíjjak a helyszínen fizetendők a szállásadónak a vendégház és a sátorozás esetén is.

A Keserüszeri vendégház elérhetősége: http://www.orseg.info/hu/partner/keseruszeri-vendeghaz

Egyéb szálláslehetőségek: http://www.orseg.info/hu/szallashely/oriszentpeter/index.html?o=Random

Elsőnapi útvonal:

Őriszentpéterről átutazunk busszal Nagyrákosra. Nagyrákosról dél felé indulunk és a zöld jelzésen bejárjuk Magyraföld és Kerkáskápolna környékét. Innen nyugatra vesszük az irányt és a Kerca menti erdőségekben csatangolunk, ahol megnézhetjük a Szent Vencel templom hűlt helyét! Azért ennek ellenére érdekes lesz, mert egy csodás történelemmel bíró érdekes és nagyon hangulatos helyről van szó. A Kerca menti láprétek vidékéről és a Szent Vencel templom történetéről itt olvashatsz. A túrát az országos kéken folytatjuk Kercaszomor és Bajánsenye érintésével, majd megérkezünk Őriszentpéter Keserüszerre a szálláshelyre.

Távolság 26 km | Szint 338 m.

  

Második napi útvonal (Egyben gyermekbarát verzió)

Ha a rövidebb távokat szereted, vagy gyermekekkel csatlakoznál a túrához, akkor szombat este várunk szeretettel a korábban leírt szálláshelyen, ahol együtt bográcsozunk, és vasárnap reggel együtt indulunk el a második napi rövid túrára. 

Öriszentpéterről észak felé megyünk, és elsétálunk a varázslatos Bárkás-tóhoz. Sajnos a tó felületén nincsen nyílt víz, a vizi növények teljesen benőtték, van viszont egy csodálatos turista pihenő rengeteg asztallal, ahol megpihenhetünk és ebédelhetünk. Ezután Ispánk felé vesszük az irányt és megnézzük a települést, ami a "világ közepe"! Következtetés: A templomnak nincs árnyéka! Konklúzió: A faluban nincsen templom! :-) Ezen elmés, helyi elhíresült legendán elmerengve fejezzük be a túrát egy szép sétával Nagyrákosig.

TÁVOLSÁG 13 KM | SZINT 164 M.

  

A túra részvételi díja 2 000 HUF/fő - egyesületi tagoknak ingyenes.
A résztvevők száma legfeljebb 30 fő lehet!


Túravezető:
Nyáry Tamás |
+36306479661

Rajt:
Nagyrákos Buszállomás, 09:00
Street View | Útvonaltervező -»

Szükséges felszerelés:
Sátorozáshoz szükséges felszerelés, derékalj,
hálózsák, fejlámpa vagy elemlámpa. Vízzáró
túracipő vagy bakancs, évszaknak megfelelő
réteges öltözet, vízálló esőruha.

Étel, ital:
2 napi élelem és folyadék. Őriszentpéter van
vásárlási lehetőség, de a nyitva tartás
korlátozott. Szombat este közös
bográcsozás, aminek a hozzávalóit helyben
összedobjuk. Ha sikerül gombát szedni az
erdőben, akkor gombás kaja lesz.

Térkép

Útvonalak letöltése GPX formátumban: 1. szakasz    2. szakasz   

Szintmetszetek

Regisztráció

Ha szeretnél velünk tartani a túrán, kérjük töltsd ki az alábbi regisztrációs lapot!
Fontos! Kérjük a jelentkezési lapot minden résztvevő nevére külön kitölteni.
Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 6. 9:00 | Szabad helyek száma: 4

        


(pl. honnan jössz, csatlakoznál valakihez, tudsz vinni másokat, stb.)


Részvételi feltételek

1. Az egyesületi túráinkon való részvétel kötetlen, valamennyi sportbarát részt vehet rajta, nem szükséges, hogy a túrát szervező Equinox Trekking Club Egyesület tagja legyen.

2. Azoknak, akik szeretnének részt venni a túrán, mindössze annyi dolguk van, hogy kitöltik jelentkezési lapot és a részvételi díjat (amennyiben a túra nem ingyenes) a jelentkezési lap vissza-küldésétől számított 3 munkanapon belül átutalják az
Equinox Trekking Club Egyesület
12100011-10421589
számú, Gránit Banknál kezelt bankszámla-számára. Ha nem szeretnél utalni, a regisztráció után lehetőséged van online bankkártyás fizetésre is.
Ha nem érkezik meg a befizetés a megjelölt határidőre, a jelentkezést töröljük a részvételi listáról.

3. A túrán csak olyan túrázó indulhat el, akinek nincs olyan ismert sérülése, betegsége,fertőzése, amely gátolná vagy megakadályozná a túrázót vagy túratársait a túrán való részvételben.

A túra elmaradásának esetei:

A túra lemondásának lehetősége a szervezők részéről: - a Túra nem kerül megrendezésre, amennyiben az előzetesen regisztrálók száma nem éri el az 5 főt.
- Az Equinox Trekking Club Egyesület fenntartja a jogot arra, hogy vis maior
események (úgy mint kedvezőtlen időjárási feltételek, közlekedési nehézségek, fokozott balesetveszély, vagy egyéb elháríthatatlan külső ok) esetén a túra megrendezésétől elálljon. A szervezők erről természetesen a résztvevőket mielőbb tájékoztatják. A fenti esetekben a befizetett teljes nevezési díj visszafizetésére az Equinox Trekking Club Egyesületnek nincs lehetősége. A befizetett díj 80%-át a nevező részére visszautaljuk, azonban a fennmaradó 20%-os összeget, az előzetes szervezési költségekbe beszámítjuk, valamint ez az összeg a későbbiekben rendezendő túráink során a jelentkező jelentkezési díjába beszámításra kerül.

A túrán való részvétel lemondása a jelentkezők részéről:
- amennyiben a jelentkező valamilyen okból nem képes részt venni a túrán, nevezése díjmentesen átruházható, tehát azt saját belátása szerint a jelentkezési határidő lejártáig másnak átadhatja.
- minden egyéb olyan esetben, amikor a túrázó önhibájából kifolyólag nem vesz részt a programon, a jelentkezési díj megtérítésére nincs lehetőség.

Egyéb rendelkezések:
- a rendezők fenntartják a jogot a túraútvonal megváltoztatására.
- a túrán minden túrázó a saját felelősségére indul, valamint a jelentkezéssel elfogadja a nemzeti parkok és az általános erdőlátogatással kapcsolatos szabályokat.
- kártérítés a rendezőktől semmilyen módon nem illeti meg a túrázót. Ugyanakkor a rendezők mindent megtesznek a túrázók biztonságáért, segítik őket a túra során
- a rendező felel a túra programjában leírtak megfelelő teljesítéséért
- a rendező kizárja a helytállási kötelezettségét az olyan károk megtérítéséért, melyek a túrázóktól általában elvárható magatartás, figyelem, körültekintés és a szervezők utasításai ellenére következtek be. A túra során a résztvevők által harmadik személynek okozott kárért a résztvevők közvetlenül tartoznak felelősséggel.
- a résztvevők a túrára való regisztrációval egyidejűleg hozzájárulásukat adják ahhoz, hogy a rendezők a megadott személyes adataikat nyilvántartsák, statisztikák készítéséhez felhasználják. Rendezők kijelentik, hogy a túrázók személyes adatait harmadik fél részére nem adják ki, a túrázó külön kérésére haladéktalanul törlik az adatbázisból.

Túranaptár

2019. szeptember


 

PayPal - elfogadott kártyák

Kövess minket közösségi oldalainkon is:
Facebook   |   Instagram

© 2019 Equinox Trekking Club Egyesület
2091 Etyek, Sánc utca 7.
http://trekk.hu | equinox.tce [kukac] gmail | +36 30 647 9661

Igazán öröm, hogy érdeklődsz
a programjaink iránt.
Iratkozz fel hírlevelünkre és az
elsők között értesülhetsz róluk!